Local cover image
Local cover image

Η τέχνη του τρόμου: και άλλα διηγήματα / Πέτρος Μάρκαρης

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Αστυνομική λογοτεχνίαPublication details: Αθήνα : Κείμενα, 2021.Description: 185 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9786188535602
Subject(s):
Contents:
Καραντίνα -- Με λένε Covid και σκοτώνω -- Η τέχνη του τρόμου -- Κέντρο προσφύγων κορονοϊού -- Οι τρεις καμπαλέρος -- Η ταβέρνα του καραγκιόζη -- Επίλογος Χάλκη: το κενό και το ποδήλατο.
Summary: «Εγώ έχω τόση σχέση με υπολογιστές και τηλεδιασκέψεις, όση οι κάτοικοι της Σαχάρας με το κολύμπι» σκέφτεται ο αστυνόμος Χαρίτος όταν καλείται να εξιχνιάσει μια υπόθεση από το σπίτι. Πόσο διαφορετικές είναι οι εικόνες της πανδημίας στον καθένα μας και πόσο διαφορετικά μας επηρεάζουν; Ο Πέτρος Μάρκαρης δίνει στη νέα συλλογή διηγημάτων του τέσσερα παραδείγματα της «πανδημικής» διαφορετικότητας και των συνεπειών της. Δε σταματάει όμως στο παρόν. Δημιουργεί μια σχέση με το παρελθόν, για να μας θυμίσει ότι και «προ κορωνοϊού» ζούσαμε στιγμές τρόμου, περιόδους μοναξιάς αλλά και ανάπαυλες γέλιου, όπως και σήμερα, μέσα στην πανδημία.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2021 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Αστυνομική Λογοτεχνία Δ ΜΑΡ (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 06/03/2024 00000114496
Total holds: 0

Καραντίνα -- Με λένε Covid και σκοτώνω -- Η τέχνη του τρόμου -- Κέντρο προσφύγων κορονοϊού -- Οι τρεις καμπαλέρος -- Η ταβέρνα του καραγκιόζη -- Επίλογος Χάλκη: το κενό και το ποδήλατο.

«Εγώ έχω τόση σχέση με υπολογιστές και τηλεδιασκέψεις, όση οι κάτοικοι της Σαχάρας με το κολύμπι» σκέφτεται ο αστυνόμος Χαρίτος όταν καλείται να εξιχνιάσει μια υπόθεση από το σπίτι. Πόσο διαφορετικές είναι οι εικόνες της πανδημίας στον καθένα μας και πόσο διαφορετικά μας επηρεάζουν; Ο Πέτρος Μάρκαρης δίνει στη νέα συλλογή διηγημάτων του τέσσερα παραδείγματα της «πανδημικής» διαφορετικότητας και των συνεπειών της. Δε σταματάει όμως στο παρόν. Δημιουργεί μια σχέση με το παρελθόν, για να μας θυμίσει ότι και «προ κορωνοϊού» ζούσαμε στιγμές τρόμου, περιόδους μοναξιάς αλλά και ανάπαυλες γέλιου, όπως και σήμερα, μέσα στην πανδημία.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image