Local cover image
Local cover image

Ένα κάστρο γεμάτο χαμόγελα / Αλίξ Καμπρέρα ; εικονογράφηση Ρόζα Μ. Κούρτο ; μετάφραση Ασημίνα Γιαννοπούλου.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Αγγλική Series: Τα δικαιώματα του παιδιού ; 9Publication details: Αθήνα : Μεταίχμιο, 2011.Description: 35, [1] σ. : έγχρ. εικ. ; 24 x 24 εκISBN:
  • 9789605014902
Uniform titles:
  • The castle of smiles Ελληνικά
Subject(s): Summary: Σε ένα μεγάλο κάστρο ζει ένας πολύ τεμπέλης γίγαντας, που βάζει άλλους να δουλεύουν για εκείνον χωρίς ανταμοιβή. Κάποτε καλεί τα παιδιά από τα γύρω χωριά για να δουλέψουν, ξεγελώντας τα με παιχνίδια και λιχουδιές. Τα παιδιά πέφτουν στην παγίδα και δουλεύουν ασταμάτητα μέχρι που ένα καταφέρνει να κάνει τον γίγαντα να σκεφτεί το λάθος του. Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Ένατη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κανένα παιδί δεν πρέπει να εργάζεται μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, ενώ όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή εγκατάλειψης, σκληρότητας και εκμετάλλευσης. Σε κάθε βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται μία από τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μια απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Παραμύθια Π CAB (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 22/04/2024 00000115429
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Εικονογραφημένες Ιστορίες ΙΕ CAB (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 09/05/2024 00000116180
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Εικονογραφημένες Ιστορίες IE CAB (Browse shelf(Opens below)) 2 Checked out 09/05/2024 0000130870
Total holds: 0

Αρχή ένατη: κάθε παιδί πρέπει να προστατεύεται από την εγκατάλειψη, τη σκληρότητα και την εκμετάλλευση.

Σε ένα μεγάλο κάστρο ζει ένας πολύ τεμπέλης γίγαντας, που βάζει άλλους να δουλεύουν για εκείνον χωρίς ανταμοιβή. Κάποτε καλεί τα παιδιά από τα γύρω χωριά για να δουλέψουν, ξεγελώντας τα με παιχνίδια και λιχουδιές. Τα παιδιά πέφτουν στην παγίδα και δουλεύουν ασταμάτητα μέχρι που ένα καταφέρνει να κάνει τον γίγαντα να σκεφτεί το λάθος του.

Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Ένατη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κανένα παιδί δεν πρέπει να εργάζεται μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, ενώ όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή εγκατάλειψης, σκληρότητας και εκμετάλλευσης.

Σε κάθε βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται μία από τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μια απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής.

Για παιδιά από 5 ετών.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image