Local cover image
Local cover image

Οκτώ μέρες στη Γιάλτα : πώς ο Τσόρτσιλ, ο Ρούζβελτ και ο Στάλιν μοίρασαν τον κόσμο / Diana Preston ; πρόλογος Ηλίας Μαγκλίνης ; μετάφραση Κωστής Πανσέληνος

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Αγγλική Publication details: Αθήνα : Μεταίχμιο, 2021.Description: 614 , [12] σ. : φωτ. μερικές έγχρ. ; 21 εκISBN:
  • 9786180325348
Uniform titles:
  • Eight days at Yalta : how Churchill, Roosevelt and Stalin shaped the post-war world. Ελληνικά
Subject(s): DDC classification:
  • 20ή έκδ. 940.5314
Summary: Τον τελευταίο χειµώνα του Β΄ Παγκόσµιου Πολέµου, ο Τσόρτσιλ, ο Ρούζβελτ και ο Στάλιν συναντήθηκαν στη Γιάλτα, όπου έπειτα από οκτώ ηµέρες διαπραγµατεύσεων, καβγάδων και µικρών διαλειµµάτων εγκαρδιότητας πήραν αποφάσεις για το τελικό στάδιο του πολέµου, την τύχη της κατακτηµένης Γερµανίας, τον καταστατικό χάρτη του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών και τις σφαίρες επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Η διακεκριµένη ιστορικός Diana Preston, µετά από διεξοδική έρευνα, αποτυπώνει µε γλαφυρό τρόπο το χρονικό αυτών των ηµερών, εναλλάσσοντας την κριτική για την εξωτερική πολιτική µε τις ζωηρές περιγραφές των παρασκηνιακών δραστηριοτήτων πολιτικών και διπλωµατών, ακόµα και των σοβιετικών πρακτόρων που παρακολουθούσαν τους φιλοξενούµενούς τους. Οι έντονες προσωπικότητες, οι πικάντικες λεπτοµέρειες και οι πολλές διαφορετικές οπτικές συνθέτουν µια καθηλωτική παρουσίαση της διάσκεψης που επηρέασε καθοριστικά τη µεταπολεµική τάξη πραγµάτων.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 940.5314 PRE (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 18/04/2024 00000114800
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία

Τον τελευταίο χειµώνα του Β΄ Παγκόσµιου Πολέµου, ο Τσόρτσιλ, ο Ρούζβελτ και ο Στάλιν συναντήθηκαν στη Γιάλτα, όπου έπειτα από οκτώ ηµέρες διαπραγµατεύσεων, καβγάδων και µικρών διαλειµµάτων εγκαρδιότητας πήραν αποφάσεις για το τελικό στάδιο του πολέµου, την τύχη της κατακτηµένης Γερµανίας, τον καταστατικό χάρτη του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών και τις σφαίρες επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Η διακεκριµένη ιστορικός Diana Preston, µετά από διεξοδική έρευνα, αποτυπώνει µε γλαφυρό τρόπο το χρονικό αυτών των ηµερών, εναλλάσσοντας την κριτική για την εξωτερική πολιτική µε τις ζωηρές περιγραφές των παρασκηνιακών δραστηριοτήτων πολιτικών και διπλωµατών, ακόµα και των σοβιετικών πρακτόρων που παρακολουθούσαν τους φιλοξενούµενούς τους. Οι έντονες προσωπικότητες, οι πικάντικες λεπτοµέρειες και οι πολλές διαφορετικές οπτικές συνθέτουν µια καθηλωτική παρουσίαση της διάσκεψης που επηρέασε καθοριστικά τη µεταπολεµική τάξη πραγµάτων.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image