Local cover image
Local cover image

Η Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή : τα γεγονότα από το 1918 έως τη Συνθήκη της Λοζάνης : με φωτογραφίες & αρχειακό υλικό από τη συλλογή του συγγραφέα / Πέτρος Στ. Μεχτίδης.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Θεσσαλονίκη : Μαλλιάρης Παιδεία, 2020.Description: 415 σ. : εικ., χάρτες ; 24 εκISBN:
  • 9789606440359
Subject(s): Summary: Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε η δυσκολότερη που ανέλαβε ο ελληνικός στρατός, επειδή διεξήχθη μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, σε ακαθόριστο διεθνές περιβάλλον, με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, σε ένα εχθρικό και ιδιαίτερο γεωμορφολογικά πεδίο μάχης. Σε αυτό το βιβλίο ερευνάται αν υπήρχε δυνατότητα ή πιθανότητα ελληνικής επιτυχίας, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Παρουσιάζεται : η προϊστορία της ελληνικής παρουσίας, οι διπλωματικές διεκδικήσεις, η διαμάχη Βενιζελικών και Βασιλικών, η ιστορική απόβαση του 1919, οι θρίαμβοι του 1920 και 1921. Αναλύεται η αμφιλεγόμενη εκστρατεία προς την Άγκυρα, το δραματικό 1922 με την υποχώρηση, την Καταστροφή της Σμύρνης, τους διωγμούς και την προσφυγιά. Το βιβλίο κλείνει με σύντομη ανάλυση της Συνθήκης της Λοζάνης, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το 1923 έως σήμερα.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.726 ΜΕΧ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113246
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία.

Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε η δυσκολότερη που ανέλαβε ο ελληνικός στρατός, επειδή διεξήχθη μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, σε ακαθόριστο διεθνές περιβάλλον, με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, σε ένα εχθρικό και ιδιαίτερο γεωμορφολογικά πεδίο μάχης.
Σε αυτό το βιβλίο ερευνάται αν υπήρχε δυνατότητα ή πιθανότητα ελληνικής επιτυχίας, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις.
Παρουσιάζεται : η προϊστορία της ελληνικής παρουσίας, οι διπλωματικές διεκδικήσεις, η διαμάχη Βενιζελικών και Βασιλικών, η ιστορική απόβαση του 1919, οι θρίαμβοι του 1920 και 1921. Αναλύεται η αμφιλεγόμενη εκστρατεία προς την Άγκυρα, το δραματικό 1922 με την υποχώρηση, την Καταστροφή της Σμύρνης, τους διωγμούς και την προσφυγιά.
Το βιβλίο κλείνει με σύντομη ανάλυση της Συνθήκης της Λοζάνης, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το 1923 έως σήμερα.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image