Local cover image
Local cover image

Σοφία Λουκά, η δασκάλα της Σμύρνης : μνήμες από την Μικρά Ασία / από την Σοφία Σουλή

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Μύρτος, 2012.Description: 109 σ. : εικ. ; 25 εκISBN:
  • 9789606866333
Subject(s): DDC classification:
  • ΕΕΒ 938.726092
Summary: Πρόκειται για μια έκδοση - ντοκουμέντο με σπάνιες και ανέκδοτες αναφορές στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καθώς και διηγήσεις της ταραγμένης ιστορικής περιόδου του ξεριζωμού τους. Πηγές είναι τα αυθεντικά χειρόγραφα μιας λόγιας Ελληνίδας Μικρασιάτισσας, της Σοφίας Λουκά, η οποία έχοντας βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων κατέγραψε αυτά που έζησε και μας τα μεταφέρει μαζί με την πικρή γεύση της άτυχης χρονιάς του 1922 και ένα άρωμα νοσταλγίας από τις αλησμόνητες πατρίδες. Το βιβλίο αυτό είναι απόδοση τιμής και ιερής μνήμης σε μια μεγάλη εθνική πληγή που ο χρόνος δεν μπόρεσε να επουλώσει
Item type: Book List(s) this item appears in: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 2.0 (1 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.726092 ΛΟΥ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000108788
Total holds: 0

Πρόκειται για μια έκδοση - ντοκουμέντο με σπάνιες και ανέκδοτες αναφορές στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καθώς και διηγήσεις της ταραγμένης ιστορικής περιόδου του ξεριζωμού τους.
Πηγές είναι τα αυθεντικά χειρόγραφα μιας λόγιας Ελληνίδας Μικρασιάτισσας, της Σοφίας Λουκά, η οποία έχοντας βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων κατέγραψε αυτά που έζησε και μας τα μεταφέρει μαζί με την πικρή γεύση της άτυχης χρονιάς του 1922 και ένα άρωμα νοσταλγίας από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Το βιβλίο αυτό είναι απόδοση τιμής και ιερής μνήμης σε μια μεγάλη εθνική πληγή που ο χρόνος δεν μπόρεσε να επουλώσει

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image