Local cover image
Local cover image

Η Κωνσταντινούπολη διηγείται ... : (ανθολογία του εικοστού αιώνα) / Χαράλαμπος Κ. Βάιος.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Ανθολογία ; 1Publication details: Αθήνα : Τσουκάτος, 2000.Description: 350 σ. : πορτρ. ; 25 εκISBN:
  • 9607922123
Subject(s): Summary: Οι ποιητές και οι πεζογράφοι που μας ήρθαν εδώ από την Κωνσταντινούπολη, άφησαν πολλά πράγματα εκεί κάτω... Βιώματα κι εμπειρίες, μνήμες, πρόσωπα και φωνές και το πιο ανεκτίμητο : τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια. Αυτά όλα ένιωσαν να τους παιδεύουν μια ζωή, όσοι από χρόνια μας αποχαιρέτησαν, αυτά θυμούνται όταν ξυπνούν με την ανατολή, αυτά ονειρεύονται όταν κοιμούνται με τη δύση, όσοι από τους ξεριζωμένους λογοτέχνες της Πόλης τυχαίνει να ζουν ακόμη. Το λογοτεχνικό τους έργο, όπως τα κείμενά τους μαρτυρούν, δεν υπήρξε απήχηση καμιάς άλλης λογοτεχνίας. Ήταν και είναι ιδιόμορφο, αυθεντικό. Έχει τη δική του ταυτότητα. Της Βασιλεύουσας την ταυτότητα.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 808.8 ΒΑΪ αντ.1 (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113287
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 808.8 ΒΑΪ αντ.2 (Browse shelf(Opens below)) 2 Available 00000103003
Total holds: 0

Οι ποιητές και οι πεζογράφοι που μας ήρθαν εδώ από την Κωνσταντινούπολη, άφησαν πολλά πράγματα εκεί κάτω... Βιώματα κι εμπειρίες, μνήμες, πρόσωπα και φωνές και το πιο ανεκτίμητο : τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.
Αυτά όλα ένιωσαν να τους παιδεύουν μια ζωή, όσοι από χρόνια μας αποχαιρέτησαν, αυτά θυμούνται όταν ξυπνούν με την ανατολή, αυτά ονειρεύονται όταν κοιμούνται με τη δύση, όσοι από τους ξεριζωμένους λογοτέχνες της Πόλης τυχαίνει να ζουν ακόμη.
Το λογοτεχνικό τους έργο, όπως τα κείμενά τους μαρτυρούν, δεν υπήρξε απήχηση καμιάς άλλης λογοτεχνίας. Ήταν και είναι ιδιόμορφο, αυθεντικό. Έχει τη δική του ταυτότητα. Της Βασιλεύουσας την ταυτότητα.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image