Local cover image
Local cover image

Ο επιβάτης / Γιώργος Γλυκοφρύδης

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Σύγχρονη ελληνική πεζογραφίαPublication details: Αθήνα : Νεφέλη, 2006.Description: 548 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789602117903
Subject(s): Summary: 1965, Λίμνη Βάνζεε. Μια οικογένεια διαλύεται προσπαθώντας να αποδράσει από το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο· ένα μέλος της, η μικρή Στέλλα Έντελσταϊν, εγκλωβίζεται στο Ανατολικό Βερολίνο. 1986, Δυτικό Βερολίνο. Μια παρέα νέων, ο Πήτερ Έντελσταϊν, ο Τίμοθυ Στόουν κι ο Νίκος Ανεμογιάννης, σχεδιάζουν τη φυγάδευση της Στέλλας Έντελσταϊν από το Ανατολικό Βερολίνο. Η απόπειρα στέφεται με επιτυχία, αλλά η οικογένεια διαλύεται και πάλι, και μάλιστα βίαια, καθώς τίποτε δεν είναι όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Σύρος, 2002. Κάποιος επιστρέφει. Η τραγωδία επαναλαμβάνεται. Η νέα απελπισμένη απόπειρα επανένωσης της οικογένειας θα πνιγεί στο αίμα. Παράλληλα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Ο Νίκος σαν τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού μυθιστορήματος θα αναζητήσει τη Στέλλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που αλλάζει διαρκώς, και η αγάπη τους, πιο δυνατή από το Τείχος του Βερολίνου, πιο δυνατή από τ' αλλεπάλληλα επεισόδια της βίας, υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια, θα θριαμβεύσει. [...]
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΓΛΥ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000114790
Total holds: 0

1965, Λίμνη Βάνζεε. Μια οικογένεια διαλύεται προσπαθώντας να αποδράσει από το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο· ένα μέλος της, η μικρή Στέλλα Έντελσταϊν, εγκλωβίζεται στο Ανατολικό Βερολίνο.
1986, Δυτικό Βερολίνο. Μια παρέα νέων, ο Πήτερ Έντελσταϊν, ο Τίμοθυ Στόουν κι ο Νίκος Ανεμογιάννης, σχεδιάζουν τη φυγάδευση της Στέλλας Έντελσταϊν από το Ανατολικό Βερολίνο. Η απόπειρα στέφεται με επιτυχία, αλλά η οικογένεια διαλύεται και πάλι, και μάλιστα βίαια, καθώς τίποτε δεν είναι όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται.
Σύρος, 2002. Κάποιος επιστρέφει. Η τραγωδία επαναλαμβάνεται. Η νέα απελπισμένη απόπειρα επανένωσης της οικογένειας θα πνιγεί στο αίμα.
Παράλληλα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Ο Νίκος σαν τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού μυθιστορήματος θα αναζητήσει τη Στέλλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που αλλάζει διαρκώς, και η αγάπη τους, πιο δυνατή από το Τείχος του Βερολίνου, πιο δυνατή από τ' αλλεπάλληλα επεισόδια της βίας, υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια, θα θριαμβεύσει. [...]

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image