Local cover image
Local cover image

Σάμαλι και κωκ / Γιώργος Δενδρινός

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Κέδρος, c2005.Description: 326 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789600427059
Subject(s): Summary: Στον κόμβο της λεωφόρου Πεντέλης, τα μπάζα από τη διάνοιξη της Αττικής Οδού θάβουν μια ολόκληρη γειτονιά, το Τέρμα Φραγκοκλησιάς. Η απώλεια αυτή ανακαλεί στη μνήμη του συγγραφέα εικόνες από το μεταπολεμικό τοπίο. Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που μεγαλώνει στο Τέρμα Φραγκοκλησιάς, αναβιώνει η Ελλάδα των μεταπολεμικών χρόνων με τρόπο τόσο γλαφυρό και απολαυστικό που γεννά τη νοσταλγία ακόμα και σ’ όσους δεν την έζησαν. Χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις, με λόγο μεστό και αληθινό, γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, παρακολουθούμε την Αθήνα μας σιγά σιγά να μεγαλώνει, ν’ αλλάζει, να μεταμορφώνεται. Σαν παλιά ελληνική ταινία που δεν θα χορτάσουμε ποτέ όσες φορές κι να την έχουμε δει, κι ας την ξέρουμε όλη απ’ έξω κι ανακατωτά.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΔΕΝ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000114787
Total holds: 0

Στον κόμβο της λεωφόρου Πεντέλης, τα μπάζα από τη διάνοιξη της Αττικής Οδού θάβουν μια ολόκληρη γειτονιά, το Τέρμα Φραγκοκλησιάς. Η απώλεια αυτή ανακαλεί στη μνήμη του συγγραφέα εικόνες από το μεταπολεμικό τοπίο.
Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που μεγαλώνει στο Τέρμα Φραγκοκλησιάς, αναβιώνει η Ελλάδα των μεταπολεμικών χρόνων με τρόπο τόσο γλαφυρό και απολαυστικό που γεννά τη νοσταλγία ακόμα και σ’ όσους δεν την έζησαν.
Χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις, με λόγο μεστό και αληθινό, γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, παρακολουθούμε την Αθήνα μας σιγά σιγά να μεγαλώνει, ν’ αλλάζει, να μεταμορφώνεται.
Σαν παλιά ελληνική ταινία που δεν θα χορτάσουμε ποτέ όσες φορές κι να την έχουμε δει, κι ας την ξέρουμε όλη απ’ έξω κι ανακατωτά.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image