Local cover image
Local cover image

Έκπτωτος άγγελος / Μαρία Γεωργιάδου

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Ελληνική λογοτεχνίαPublication details: Αθήνα : Νέα Σύνορα" Λιβάνης, 1998.Description: 329 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789602369029
Subject(s): Summary: "Δεν ήταν εύκολο αυτό που της ζήτησε. Το ήξερε. Όπως ήξερε ότι δεν ήταν εύκολο ούτε και για κείνον. "Το έβλεπε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη. Ήθελε όμως ν΄αλλάξει ζωή; Να αφήσει τη βολεμένη και άνετη κατάσταση που ζούσε τόσα χρόνια; ""Δεν είναι απ΄αυτές που πετάγονται μέχρι το κοντινότερο ξενοδοχείο και μετά ξαναγυρίζουν χαρούμενες στο σπίτι τους", σκέφτηκε. "Γι΄αυτό φοβάμαι". "Η Κάτια ήταν ξεχωριστή, το ένιωθε. Δε θα μπορούσε να τη μοιράζεται. Την ήθελε δική του, μόνο για κείνον. Ίσως δεν έπρεπε να την κάνει να διαλέξει. "Ένιωθε υπεύθυνος για τα αισθήματα που της προκαλούσε. Ένιωθε υπεύθυνος που τον ήθελε και επένδυε πάνω του αυτά που, απ΄ ό,τι φαινόταν, δεν είχε ζήσει. "Δεν τον ενδιέφερε να περάσει ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, να ζήσει μια περιπέτεια, να ξεγελάσει ένα σύζυγο. Ήθελε να μοιραστεί τη ζωή του, τις νίκες και τις ήττες του. Ήθελε να μοιραστεί τις μέρες και τα χρόνια του με μια γυναίκα. Μπορεί αυτή η γυναίκα να ήταν η Κάτια;"
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΓΕΩ (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 12/04/2024 00000114597
Total holds: 0

"Δεν ήταν εύκολο αυτό που της ζήτησε. Το ήξερε. Όπως ήξερε ότι δεν ήταν εύκολο ούτε και για κείνον.
"Το έβλεπε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη. Ήθελε όμως ν΄αλλάξει ζωή; Να αφήσει τη βολεμένη και άνετη κατάσταση που ζούσε τόσα χρόνια;
""Δεν είναι απ΄αυτές που πετάγονται μέχρι το κοντινότερο ξενοδοχείο και μετά ξαναγυρίζουν χαρούμενες στο σπίτι τους", σκέφτηκε. "Γι΄αυτό φοβάμαι".
"Η Κάτια ήταν ξεχωριστή, το ένιωθε. Δε θα μπορούσε να τη μοιράζεται. Την ήθελε δική του, μόνο για κείνον. Ίσως δεν έπρεπε να την κάνει να διαλέξει.
"Ένιωθε υπεύθυνος για τα αισθήματα που της προκαλούσε. Ένιωθε υπεύθυνος που τον ήθελε και επένδυε πάνω του αυτά που, απ΄ ό,τι φαινόταν, δεν είχε ζήσει.
"Δεν τον ενδιέφερε να περάσει ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, να ζήσει μια περιπέτεια, να ξεγελάσει ένα σύζυγο. Ήθελε να μοιραστεί τη ζωή του, τις νίκες και τις ήττες του. Ήθελε να μοιραστεί τις μέρες και τα χρόνια του με μια γυναίκα. Μπορεί αυτή η γυναίκα να ήταν η Κάτια;"

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image