Local cover image
Local cover image

Η μικρά νήσος / Μάρω Κερασιώτη

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Ελληνική λογοτεχνίαPublication details: Αθήνα : Ψυχογιός, 2010.Description: 407 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789604536849
Subject(s): Summary: Στους παλιούς βενετσιάνικους χάρτες, το βραχονήσι της Μαρίας εμφανίζεται σαν ένα στρογγυλό σημάδι, στο μέγεθος μεγάλης φακής, στη μέση του Αιγαίου Πελάγους και με το όνομα Piccola Isola, Μικρά Νήσος. Ένας σεισμός, χαμένος στο βάθος του χρόνου, το έκοψε κάθετα στα δύο βυθίζοντας το ένα κομμάτι στην Άβυσσο. Στο άλλο μισό αποκαλύφθηκε ένα πλούσιο κοίτασμα χαλκάνθης που με την ανατολή του ήλιου εκπέμπει ένα απόκοσμο γαλάζιο φως. Σ' αυτό το νησί, όπου οι θρύλοι μπλέκονται με την πιο πεζή καθημερινότητα, η Μαρία θα παντρευτεί από προξενιό τον άντρα που διάλεξε γι' αυτήν ο πατέρας της, θα τον αγαπήσει χωρίς ανταπόκριση, και θα γίνει μητέρα και δούλα του σπιτιού της. Μέχρι που ένας δεύτερος σεισμός θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Η τάξη του μικρού κόσμου του νησιού γκρεμίζεται και συναισθήματα πέρα από κάθε έλεγχο θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων. Μυστικά, πάθη, κακίες, ένας δυνατός απαγορευμένος έρωτας και ο θάνατος θα προστεθούν στο κουβάρι που έχει γίνει η ζωή της Μαρίας. Κι εκείνη; Με τη δύναμη που κρύβουν οι Μαρίες όλων των μικρών νήσων θα παλέψει για να κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη που αξιώνονται οι εκλεκτοί.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Βιβλία για μεγάλους Μ ΚΕΡ (Browse shelf(Opens below)) 1 Checked out 25/04/2024 00000124981
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΚΕΡ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000114598
Total holds: 0

Στους παλιούς βενετσιάνικους χάρτες, το βραχονήσι της Μαρίας εμφανίζεται σαν ένα στρογγυλό σημάδι, στο μέγεθος μεγάλης φακής, στη μέση του Αιγαίου Πελάγους και με το όνομα Piccola Isola, Μικρά Νήσος. Ένας σεισμός, χαμένος στο βάθος του χρόνου, το έκοψε κάθετα στα δύο βυθίζοντας το ένα κομμάτι στην Άβυσσο. Στο άλλο μισό αποκαλύφθηκε ένα πλούσιο κοίτασμα χαλκάνθης που με την ανατολή του ήλιου εκπέμπει ένα απόκοσμο γαλάζιο φως. Σ' αυτό το νησί, όπου οι θρύλοι μπλέκονται με την πιο πεζή καθημερινότητα, η Μαρία θα παντρευτεί από προξενιό τον άντρα που διάλεξε γι' αυτήν ο πατέρας της, θα τον αγαπήσει χωρίς ανταπόκριση, και θα γίνει μητέρα και δούλα του σπιτιού της. Μέχρι που ένας δεύτερος σεισμός θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Η τάξη του μικρού κόσμου του νησιού γκρεμίζεται και συναισθήματα πέρα από κάθε έλεγχο θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων. Μυστικά, πάθη, κακίες, ένας δυνατός απαγορευμένος έρωτας και ο θάνατος θα προστεθούν στο κουβάρι που έχει γίνει η ζωή της Μαρίας. Κι εκείνη; Με τη δύναμη που κρύβουν οι Μαρίες όλων των μικρών νήσων θα παλέψει για να κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη που αξιώνονται οι εκλεκτοί.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image