Local cover image
Local cover image

Νικόλας Σιγαλός : αθηναϊκή μυθιστορία / Γρηγόριος Ξενόπουλος ; εισαγωγή - επιμέλεια Ευτυχία Αμιλήτου

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.), 2002.Description: 443 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789602011591
Subject(s): Summary: Οι πρωταγωνιστές (του έργου) είναι ένας συμπαθής κουρέας, ένας συνεσταλμένος φοιτητής κι ένας φτωχός δημοσιογράφος που, θυμίζοντας σε πολλά τον ίδιο τον Ξενόπουλο, φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας και να δει το όνομά του γραμμένο πάνω στα κίτρινα εξώφυλλα με τα οποία εκδίδονταν τότε τα γαλλικά νατουραλιστικά μυθιστορήματα. Η επανέκδοση του Νικόλα Σιγαλού φέρνει στο φως μιας άγνωστη πτυχή του Γρ. Ξενόπουλου, αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, χαρίζοντας στον αναγνώστη τη γοητευτική εικόνα της εκσυγχρονισμένης Αθήνας της εποχής, μέσα από τις φαιδρές ή λιγότερο φαιδρές ιστορίες των προσώπων του μυθιστορήματος. (από άλλη πηγή).
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΞΕΝ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000114777
Total holds: 0

Αρχικά εκδόθηκε: Αθήνα : "ΚΟΡΡΙΝΗΣ", 1890.

Οι πρωταγωνιστές (του έργου) είναι ένας συμπαθής κουρέας, ένας συνεσταλμένος φοιτητής κι ένας φτωχός δημοσιογράφος που, θυμίζοντας σε πολλά τον ίδιο τον Ξενόπουλο, φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας και να δει το όνομά του γραμμένο πάνω στα κίτρινα εξώφυλλα με τα οποία εκδίδονταν τότε τα γαλλικά νατουραλιστικά μυθιστορήματα. Η επανέκδοση του Νικόλα Σιγαλού φέρνει στο φως μιας άγνωστη πτυχή του Γρ. Ξενόπουλου, αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, χαρίζοντας στον αναγνώστη τη γοητευτική εικόνα της εκσυγχρονισμένης Αθήνας της εποχής, μέσα από τις φαιδρές ή λιγότερο φαιδρές ιστορίες των προσώπων του μυθιστορήματος. (από άλλη πηγή).

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image