Local cover image
Local cover image

Όψεις της βουλγαρικής κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία, 1916-1918 / Σπυρίδων Σφέτας.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Θεσσαλονίκη : Επίκεντρο, c2020.Description: 373 σ. : εικ., φωτ. ; 20 εκISBN:
  • 9789609967457
Subject(s): Summary: Στο νέο του πόνημα ο Σπυρίδων Σφέτας, βασιζόμενος κυρίως σε ελληνικές και γερμανικές αρχειακές πηγές, θίγει όψεις της βουλγαρικής κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία κατά την περίοδο 1916-1918, ένα θέμα που δεν έχει επαρκώς μελετηθεί. Οι στόχοι της βουλγαρικής πολιτικής ήταν η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού είτε με θάνατο εξ ασιτίας, είτε δια των βίαιων εκτοπισμών στη Βουλγαρία, κυρίως του άρρενος πληθυσμού, είτε δια του πλήρους εκβουλγαρισμού των εναπομεινάντων. Η Βουλγαρία ήθελε να δημιουργήσει μια βάση για την προσάρτηση της Ανατολικής Μακεδονίας (η Δυτική Θράκη τότε, 1913-1919, ανήκε στη Βουλγαρία), επικαλούμενη τη βουλγαρική πληθυσμιακή υπεροχή και ισχυριζόμενη ότι η Ανατολική Μακεδονία και η Δυτική Θράκη αποτελούν μια φυσική και οικονομική ενότητα με το Παλαιό Βασίλειο της Βουλγαρίας.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.711 ΣΦΕ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113469
Total holds: 0

Άνω του τίτλου : Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας.

Στο νέο του πόνημα ο Σπυρίδων Σφέτας, βασιζόμενος κυρίως σε ελληνικές και γερμανικές αρχειακές πηγές, θίγει όψεις της βουλγαρικής κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία κατά την περίοδο 1916-1918, ένα θέμα που δεν έχει επαρκώς μελετηθεί. Οι στόχοι της βουλγαρικής πολιτικής ήταν η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού είτε με θάνατο εξ ασιτίας, είτε δια των βίαιων εκτοπισμών στη Βουλγαρία, κυρίως του άρρενος πληθυσμού, είτε δια του πλήρους εκβουλγαρισμού των εναπομεινάντων. Η Βουλγαρία ήθελε να δημιουργήσει μια βάση για την προσάρτηση της Ανατολικής Μακεδονίας (η Δυτική Θράκη τότε, 1913-1919, ανήκε στη Βουλγαρία), επικαλούμενη τη βουλγαρική πληθυσμιακή υπεροχή και ισχυριζόμενη ότι η Ανατολική Μακεδονία και η Δυτική Θράκη αποτελούν μια φυσική και οικονομική ενότητα με το Παλαιό Βασίλειο της Βουλγαρίας.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image