Local cover image
Local cover image

Από τον Πόντο στην Ελλάδα : όσα έζησε, είδε και άκουσε ένα μικρό κορίτσι / Αναστασία Θρασ. Ασπρίδου.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Κασταλία, 2021.Description: 151 σ. : φωτ. (μερικές έγχρ.) ; 21 εκISBN:
  • 9786185279134
Subject(s): Summary: "Εδώ τελειώνω με τις περιπέτειες μου και μαζί μ' αυτά που γράφω βάζω και μία φωτογραφία με όλους τους συμπατριώτες μας που ήταν αντάρτες στα βουνά του Πόντου. Ήταν και πολλοί άλλοι αλλά δεν γλιτώσανε από τους Τούρκους. Από την Σαμψούντα ήλθαν λίγοι άντρες και γυναικόπαιδα. Ήμασταν με τους περισσότερους στη φωτογραφία συγγενείς και ανάμεσά τους είναι και ο Χαράλαμπος. Αυτοί που γλύτωσαν τραβήξανε μαρτύρια με όνειρό τους την Ελλάδα, ενώ με το ίδιο όνειρο σφαχτήκανε, κρεμαστήκανε, σκοτώθηκαν και πέθαναν στις εξορίες χιλιάδες Πόντιοι. Εύχομαι τα παιδιά μας που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να την δουν όπως εμείς την ονειρευόμασταν".
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 920 ΑΣΠ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113231
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία.

"Εδώ τελειώνω με τις περιπέτειες μου και μαζί μ' αυτά που γράφω βάζω και μία φωτογραφία με όλους τους συμπατριώτες μας που ήταν αντάρτες στα βουνά του Πόντου. Ήταν και πολλοί άλλοι αλλά δεν γλιτώσανε από τους Τούρκους. Από την Σαμψούντα ήλθαν λίγοι άντρες και γυναικόπαιδα. Ήμασταν με τους περισσότερους στη φωτογραφία συγγενείς και ανάμεσά τους είναι και ο Χαράλαμπος. Αυτοί που γλύτωσαν τραβήξανε μαρτύρια με όνειρό τους την Ελλάδα, ενώ με το ίδιο όνειρο σφαχτήκανε, κρεμαστήκανε, σκοτώθηκαν και πέθαναν στις εξορίες χιλιάδες Πόντιοι. Εύχομαι τα παιδιά μας που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να την δουν όπως εμείς την ονειρευόμασταν".

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image