Local cover image
Local cover image

Τοπάλ Οσμάν : ιστορίες μιας γενοκονίας / Γιώργος Λαμψίδης ; επιμέλεια Ουρανία Λαμψίδου.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Θεσσαλονίκη : Αφοί Κυριακίδη, c2020.Description: 238 σ. : φωτ. ; 24 εκISBN:
  • 9789606022401
Subject(s): Summary: Ο Τοπάλ Οσμάν, ο άσημος βαρκάρης της Κερασούντος, πρωταγωνίστησε για μια δεκαετία στον αφανισμό των Ελλήνων του Πόντου. Εκτελεστικό όργανο ενός ευρύτερου σχεδίου εθνοκάθαρσης, έγινε πρόξενος ανείπωτων δεινών και θανάτου. Εξοπλισμένος με θυμό και μίσος, γρανάζι ενός κινήματος που στηρίχθηκε σε αποκλεισμούς, επιδόθηκε σε ωμότητες και ακραία βία με την κάλυψη μιας εθνικιστικής προπαγάνδας. Το βιβλίο είναι το χρονικό της εξολόθρευσης μιας κοινότητας, γεμάτο από συγκλονιστικές ιστορίες και μαρτυρίες, ατομικές, οικογενειακές, κοινοτικές, σαν ανταποκρίσεις από σκηνές εγκλημάτων που δεν καταγράφονται στη μεγάλη Ιστορία, αλλά έχουν σημαδέψει βαθιά το συλλογικό μας ψυχισμό.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 949.5072 ΛΑΜ αντ.3 (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113238
Total holds: 0

Ο Τοπάλ Οσμάν, ο άσημος βαρκάρης της Κερασούντος, πρωταγωνίστησε για μια δεκαετία στον αφανισμό των Ελλήνων του Πόντου. Εκτελεστικό όργανο ενός ευρύτερου σχεδίου εθνοκάθαρσης, έγινε πρόξενος ανείπωτων δεινών και θανάτου. Εξοπλισμένος με θυμό και μίσος, γρανάζι ενός κινήματος που στηρίχθηκε σε αποκλεισμούς, επιδόθηκε σε ωμότητες και ακραία βία με την κάλυψη μιας εθνικιστικής προπαγάνδας. Το βιβλίο είναι το χρονικό της εξολόθρευσης μιας κοινότητας, γεμάτο από συγκλονιστικές ιστορίες και μαρτυρίες, ατομικές, οικογενειακές, κοινοτικές, σαν ανταποκρίσεις από σκηνές εγκλημάτων που δεν καταγράφονται στη μεγάλη Ιστορία, αλλά έχουν σημαδέψει βαθιά το συλλογικό μας ψυχισμό.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image