Το μονοπάτι της διάβας μου Έργα και ημέραι Στέλιου Θεοδοσιάδη εκ Μάκρης Μικράς Ασίας (1883-1943) Στέλιος Εμμανουήλ Θεοδοσιάδης

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Ηλεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑ 2021Description: 261ISBN:
  • 9786188360471
Summary: Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μπαλτά, φιλοδοξεί να παρουσιάσει μαρτυρίες για την ιστορία των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Λυκίας. Μέσα σ' αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται το «Μονοπάτι της Διάβας μου». Πρόκειται για την αφήγηση ζωής ενός Μικρασιάτη πατριώτη και επιστήμονα, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '40 αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του και να την αφιερώσει στα παιδιά του. Η χειμαρρώδης και λεπτομερής αφήγηση του μηχανικού και τοπογράφου Στέλιου Θεοδοσιάδη συμπληρώνεται από τα ημερολόγια εξορίας που έγραψε το 1921-1924, κατά την εξορία των Μακρηνολιβισιανών στα βάθη της Μ. Ασίας και στις φυλακές των Μούγλων, όπου είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας. Συμπληρωμένη με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, η έκδοση αυτή αποτελεί μια μοναδική μαρτυρία για τη Μάκρη και το Λιβίσι, τις δίδυμες κοινότητες της Λυκίας, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μικράς Ασίας.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού 1 Not For Loan 00000113216
Total holds: 0

Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μπαλτά, φιλοδοξεί να παρουσιάσει μαρτυρίες για την ιστορία των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Λυκίας. Μέσα σ' αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται το «Μονοπάτι της Διάβας μου». Πρόκειται για την αφήγηση ζωής ενός Μικρασιάτη πατριώτη και επιστήμονα, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '40 αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του και να την αφιερώσει στα παιδιά του. Η χειμαρρώδης και λεπτομερής αφήγηση του μηχανικού και τοπογράφου Στέλιου Θεοδοσιάδη συμπληρώνεται από τα ημερολόγια εξορίας που έγραψε το 1921-1924, κατά την εξορία των Μακρηνολιβισιανών στα βάθη της Μ. Ασίας και στις φυλακές των Μούγλων, όπου είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας. Συμπληρωμένη με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, η έκδοση αυτή αποτελεί μια μοναδική μαρτυρία για τη Μάκρη και το Λιβίσι, τις δίδυμες κοινότητες της Λυκίας, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μικράς Ασίας.

There are no comments on this title.

to post a comment.