Local cover image
Local cover image

Αλλάζοντας τον χάρτη. Ζητήματα μετονομασιών στη Μεσόγειο, 19ος-20ός αιώνας / επιμέλεια Δημήτρης Δημητρόπουλος - Ελένη Κυραμαργιού.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική, Αγγλική Series: Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών ; 157Publication details: Αθήνα : Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, 2020.Description: 355 σ. : πίν., χάρτες ; 24 εκISBN:
  • 9789603710660
Subject(s): Summary: Ιστορικοί, γλωσσολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία και την Τουρκία συνομιλούν στον παρόντα τόμο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν από τη δική τους επιστημονική σκοπιά την πολυπλοκότητα του ζητήματος των μετονομασιών τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Μέσα από αυτήν τη διεπιστημονική προσέγγιση αναδεικνύονται κοινά νήματα και τυπολογίες διοικητικής και πολιτικής δράσης που συνδέουν το ζήτημα των μετονομασιών των τοπωνυμίων σε διαφορετικές χώρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο τόμος αναδεικνύει τις προτεραιότητες των εθνικών κρατών, τις μεταβολές του χάρτη, τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις μιας διοικητικής πρακτικής που μεταμόρφωσε κυριολεκτικά και συμβολικά τον χώρο.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 910.014 ΑΛΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113244
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία.

Ιστορικοί, γλωσσολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία και την Τουρκία συνομιλούν στον παρόντα τόμο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν από τη δική τους επιστημονική σκοπιά την πολυπλοκότητα του ζητήματος των μετονομασιών τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Μέσα από αυτήν τη διεπιστημονική προσέγγιση αναδεικνύονται κοινά νήματα και τυπολογίες διοικητικής και πολιτικής δράσης που συνδέουν το ζήτημα των μετονομασιών των τοπωνυμίων σε διαφορετικές χώρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο τόμος αναδεικνύει τις προτεραιότητες των εθνικών κρατών, τις μεταβολές του χάρτη, τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις μιας διοικητικής πρακτικής που μεταμόρφωσε κυριολεκτικά και συμβολικά τον χώρο.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image