Local cover image
Local cover image

Δάκρα παραπονίας / Γ. Κ. Χατζόπουλου.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Θεσσαλονίκη : Αφοί Κυριακίδη, c2010.Description: 85 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789604672325
Subject(s): Summary: ''Ξηρανθήτω ο λάρυγξ μου και κολληθείη η γλώσσα μου, εάν επιλάθωμαί σου, ω πατρία γη'' Αυτό το χρέος πρέπει να συνοδεύει κάθε άνθρωπο, αν θέλει να διατηρήσει την ταυτότητα του, αποφεύγοντας την αφομοίωση από άλλη εθνότητα. Ιδιαίτερα το χρέος καθίσταται βαρύτερο, όταν έλκεις την καταγωγή σου από μια γενιά, η οποία άνοιξε δρόμους για ένα υψηλό πολιτισμό με ζηλευτές αξίες για το τελειότερο των δημιουργημάτων του Θείου Δημιουργού. Τα μεγάλα συμφέροντα των Δυνατών της Ευρώπης, που στάθηκαν πάνω από θρησκεία και ανθρωπιά, υπήρξαν η κύρια αιτία της γενοκτονίας και του απάνθρωπου ξεριζωμού χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις τρισχιλιόχρονες μυρωμένες και αγιασμένες εστίες τους, στις οποίες δημιούργησαν υψηλό πολιτισμό, καλλιέργησαν τα Γράμματα και τις Τέχνες και έδωσαν άριστα δείγματα ανθρωπιάς και βαθιάς πίστης στο Θεό της Αγάπης. Δίκαια λοιπόν η γοργοφτέρουγη μνήμη διατρέχει νοερά τόπους, που φιλοξενούν ιερά σκηνώματα Αγίων και αλειτούργητους νεκρούς.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 889.1 ΧΑΤ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000100275
Total holds: 0

''Ξηρανθήτω ο λάρυγξ μου και κολληθείη η γλώσσα μου, εάν επιλάθωμαί σου, ω πατρία γη''
Αυτό το χρέος πρέπει να συνοδεύει κάθε άνθρωπο, αν θέλει να διατηρήσει την ταυτότητα του, αποφεύγοντας την αφομοίωση από άλλη εθνότητα. Ιδιαίτερα το χρέος καθίσταται βαρύτερο, όταν έλκεις την καταγωγή σου από μια γενιά, η οποία άνοιξε δρόμους για ένα υψηλό πολιτισμό με ζηλευτές αξίες για το τελειότερο των δημιουργημάτων του Θείου Δημιουργού.
Τα μεγάλα συμφέροντα των Δυνατών της Ευρώπης, που στάθηκαν πάνω από θρησκεία και ανθρωπιά, υπήρξαν η κύρια αιτία της γενοκτονίας και του απάνθρωπου ξεριζωμού χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις τρισχιλιόχρονες μυρωμένες και αγιασμένες εστίες τους, στις οποίες δημιούργησαν υψηλό πολιτισμό, καλλιέργησαν τα Γράμματα και τις Τέχνες και έδωσαν άριστα δείγματα ανθρωπιάς και βαθιάς πίστης στο Θεό της Αγάπης.
Δίκαια λοιπόν η γοργοφτέρουγη μνήμη διατρέχει νοερά τόπους, που φιλοξενούν ιερά σκηνώματα Αγίων και αλειτούργητους νεκρούς.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image