Local cover image
Local cover image

Αρβυλάκια και γόβες : διηγήματα / Άλκη Ζέη ; εικονογράφηση Σοφία Ζαραμπούκα

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Κέδρος, 1991.Description: 102 σ. : εικ. ; 21 εκISBN:
  • 9789600405361
Subject(s):
Contents:
Ένα σταμνί στο παράθυρο -- Αρβυλάκια και γόβες -- Στο Μαρούσι -- Τα λιοντάρια μας δεν τρώνε γάτες.
Summary: Τα πρώτα αυτά διηγήματα της Άλκης Ζέη αγγίζουν τα αγαπημένα της θέματα που εξελίχθηκαν στα κατοπινά της μυθιστορήματα είτε για παιδιά είτε για μεγάλους. Μια νοσταλγία για τα σκληρά χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, που μένουν αξέχαστα όμορφα στις μνήμες των ηρώων της. Το πρόβλημα των ζευγαριών που, είτε πόλεμος είτε εμφύλιος, τους αναγκάζει να χωρίζουν, και σαν ξανασμίγουν είναι πια διαφορετικοί άνθρωποι με ξεχωριστούς κόσμους. Η νοσταλγία για επιστροφή στην πατρίδα κάποιων που ηθελημένα ή αναγκαστικά βρέθηκαν μακριά της. Κι ακόμα, η λαχτάρα ενός δεκάχρονου αγοριού να δει το ξένο τσίρκο που κατέφθασε στη γειτονιά του και καταλαβαίνει πως ο μόνος τρόπος να περάσει την πόρτα του χωρίς να πληρώσει είναι να κάνει θυσία στο μεγάλο λιοντάρι το πιο αγαπημένο του πλάσμα μέσα στο σπίτι του: το γάτο του.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Εφηβική λογοτεχνία Δ ΖΕΗ (Browse shelf(Opens below)) 1/ Checked out 09/04/2024 0000059869
Total holds: 0

Ένα σταμνί στο παράθυρο -- Αρβυλάκια και γόβες -- Στο Μαρούσι -- Τα λιοντάρια μας δεν τρώνε γάτες.

Τα πρώτα αυτά διηγήματα της Άλκης Ζέη αγγίζουν τα αγαπημένα της θέματα που εξελίχθηκαν στα κατοπινά της μυθιστορήματα είτε για παιδιά είτε για μεγάλους.
Μια νοσταλγία για τα σκληρά χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, που μένουν αξέχαστα όμορφα στις μνήμες των ηρώων της. Το πρόβλημα των ζευγαριών που, είτε πόλεμος είτε εμφύλιος, τους αναγκάζει να χωρίζουν, και σαν ξανασμίγουν είναι πια διαφορετικοί άνθρωποι με ξεχωριστούς κόσμους.
Η νοσταλγία για επιστροφή στην πατρίδα κάποιων που ηθελημένα ή αναγκαστικά βρέθηκαν μακριά της. Κι ακόμα, η λαχτάρα ενός δεκάχρονου αγοριού να δει το ξένο τσίρκο που κατέφθασε στη γειτονιά του και καταλαβαίνει πως ο μόνος τρόπος να περάσει την πόρτα του χωρίς να πληρώσει είναι να κάνει θυσία στο μεγάλο λιοντάρι το πιο αγαπημένο του πλάσμα μέσα στο σπίτι του: το γάτο του.

Για παιδιά από 13 ετών.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image