Ο Φυλλακούδιας / Αντιγόνη Χαραλάμπους.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Θεσσαλονίκη : Γερμανός, 2017.Description: 150 σ. : φωτ. ; 21 εκISBN:
  • 9789607623959
Subject(s): Summary: Μέσα από τα «Φυλλακούδια» αρχίζει μια απίστευτη αληθινή ηρωική ιστορία ζωής και θανάτου ενός ακόμη έφηβου αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών 1955-1959), που αγωνίστηκε ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία διεκδικώντας Ελευθερία, Αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ο νεαρός Αντρέας, παθιασμένος με τον αγώνα για απελευθέρωση και σφόδρα ερωτευμένος με την Αντρούλα συλλαμβάνεται από τα βρετανικά στρατεύματα στις 5 Ιανουαρίου 1956, σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών, γιατί είχε στην κατοχή του χειροβομβίδα και καταδικάζεται σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση. Του είναι αδύνατο να αποδεχτεί τη φυλάκιση και τη στέρηση της ελευθερίας του. Η αγάπη του για την πατρίδα και ο έρωτάς του για την Αντρούλα τον πεισμώνουν και ατσαλώνουν τη θέλησή του για ζωή κι ελευθερία. Η απόδραση γίνεται ο μοναδικός του σκοπός. Άραγε θα τα καταφέρει...;
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 889.3 ΧΑΡ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000100969
Total holds: 0

Μέσα από τα «Φυλλακούδια» αρχίζει μια απίστευτη αληθινή ηρωική ιστορία ζωής και θανάτου ενός ακόμη έφηβου αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών 1955-1959), που αγωνίστηκε ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία διεκδικώντας Ελευθερία, Αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Ο νεαρός Αντρέας, παθιασμένος με τον αγώνα για απελευθέρωση και σφόδρα ερωτευμένος με την Αντρούλα συλλαμβάνεται από τα βρετανικά στρατεύματα στις 5 Ιανουαρίου 1956, σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών, γιατί είχε στην κατοχή του χειροβομβίδα και καταδικάζεται σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση. Του είναι αδύνατο να αποδεχτεί τη φυλάκιση και τη στέρηση της ελευθερίας του.
Η αγάπη του για την πατρίδα και ο έρωτάς του για την Αντρούλα τον πεισμώνουν και ατσαλώνουν τη θέλησή του για ζωή κι ελευθερία.
Η απόδραση γίνεται ο μοναδικός του σκοπός. Άραγε θα τα καταφέρει...;

There are no comments on this title.

to post a comment.