Local cover image
Local cover image

1922 : οι τελευταίοι της Μικράς Ασίας : συγκλονιστικές αφηγήσεις από τις θηριωδίες του τουρκικού ρατσισμού σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας / Φ. Κ.

Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: [χ.τ.] : Τραπεζούς, [2001?].Description: 60, [1] : εικ. ; 21 εκSubject(s): Summary: «Μέσα στην εκκλησία ήρθε τότε ο ίδιος ο Κεμάλ του Καραμουσάλ, εκαβαλίκεψε τον παπά Φίλιππα που του είχαν περάσει στο στόμα δύο Τούρκοι χαλινάρι από σκοινί και άρχισε να τον τραβά έτσι καβάλα από την εκκλησιά. Ο παπα - Φίλιππας έπεσε λιποθυμησμένος και ο Κεμάλ του έβγαλε τότε με το μαχαίρι του το ένα μάτι και ύστερα διέταξε και τον έσυραν έξω από την εκκλησία. Ύστερα είδαμε από τις χαραμάδες που είχαν οι κλεισμένες πόρτες της εκκλησιάς να ρίχνουν πετρέλαιο στις πόρτες και να ανάβουν σπίρτα για να βάλουν φωτιά. Μια φωνή βγήκε τότε: Καιόμαστε, καιόμαστε, βάλανε φωτιά....».
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.726 092 ΤΕΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000100697
Total holds: 0

«Μέσα στην εκκλησία ήρθε τότε ο ίδιος ο Κεμάλ του Καραμουσάλ, εκαβαλίκεψε τον παπά Φίλιππα που του είχαν περάσει στο στόμα δύο Τούρκοι χαλινάρι από σκοινί και άρχισε να τον τραβά έτσι καβάλα από την εκκλησιά. Ο παπα - Φίλιππας έπεσε λιποθυμησμένος και ο Κεμάλ του έβγαλε τότε με το μαχαίρι του το ένα μάτι και ύστερα διέταξε και τον έσυραν έξω από την εκκλησία. Ύστερα είδαμε από τις χαραμάδες που είχαν οι κλεισμένες πόρτες της εκκλησιάς να ρίχνουν πετρέλαιο στις πόρτες και να ανάβουν σπίρτα για να βάλουν φωτιά. Μια φωνή βγήκε τότε: Καιόμαστε, καιόμαστε, βάλανε φωτιά....».

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image