Local cover image
Local cover image

Δύσκολα χρόνια : από τη Σμύρνη στην Καβάλα - στο ορφανοτροφείο - πόλεμος και κατοχή / Κατίνα Λαχουβάρη - Χατζηκωνσταντίνου.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Καβάλα : Σύλλογος ΜΙκρασιατών Ν. Καβάλας "Μνήμη Μικράς Ασίας", 2012.Description: 47 σ. : φωτ., χάρτης ; 24 εκISBN:
  • 9786188019409
Subject(s): Summary: Μια παρακαταθήκη μνήμης είναι αυτό το μικρό βιβλίο και μια σπαρακτική μαρτυρία ζωής, από έναν απλό άνθρωπο που έζησε τα ''δύσκολα χρόνια'' και σε περασμένη ηλικία αποφάσισε να καταθέσει τα οδυνηρά προσωπικά του βιώματα και να γράψει τους απλούς στοχασμούς του για όλα εκείνα που τυράννησαν τη γενιά του. Η Κατίνα Λαχουβάρη- Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε το 1917 στο Οδεμήσιο της Σμύρνης, έζησε την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και οι πικροί δρόμοι της προσφυγιάς την έφεραν το 1925 στην Καβάλα. Ρίζωσε εδώ η ορφανή προσφυγοπούλα και μοιράστηκε την κοινή τύχη των ξεριζωμένων. Έφυγε από τη ζωή το 2005.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.726 092 ΛΑΧ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000113770
Total holds: 0

Μια παρακαταθήκη μνήμης είναι αυτό το μικρό βιβλίο και μια σπαρακτική μαρτυρία ζωής, από έναν απλό άνθρωπο που έζησε τα ''δύσκολα χρόνια'' και σε περασμένη ηλικία αποφάσισε να καταθέσει τα οδυνηρά προσωπικά του βιώματα και να γράψει τους απλούς στοχασμούς του για όλα εκείνα που τυράννησαν τη γενιά του.
Η Κατίνα Λαχουβάρη- Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε το 1917 στο Οδεμήσιο της Σμύρνης, έζησε την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και οι πικροί δρόμοι της προσφυγιάς την έφεραν το 1925 στην Καβάλα. Ρίζωσε εδώ η ορφανή προσφυγοπούλα και μοιράστηκε την κοινή τύχη των ξεριζωμένων. Έφυγε από τη ζωή το 2005.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image