Local cover image
Local cover image

Γιαννούλης Χαλεπάς / Γιάννης Μπόλης

Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοίPublication details: Αθήνα : Alter-Ego, 2009.Description: 145 σ. : φωτ. ; 25 εκISBN:
  • 9789604693450
DDC classification:
  • 20ή έκδ. 730.92
Summary: Μορφή αινιγματική και μοναχική, γοητευτική και καταραμένη, αγιοποιημένη και μυθοποιημένη, με μια πορεία ζωής οδυνηρή, σκληρή και μυθιστορηματική, ο Χαλεπάς είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της νεοελληνικής τέχνης. Γεννημένος στον Πύργο της Τήνου από οικογένεια μαρμαράδων, θα ξεκινήσει την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 1870 με σπουδές στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και έπειτα στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία των Ωραίων Τεχνών του Μονάχου. Στη συνέχεια η εξέλιξη της ζωής και του έργου του είναι τα στοιχεία εκείνα που θα εδραιώσουν τη φήμη και τον μύθο του, καταξιώνοντάς τον όσο κανέναν άλλον καλλιτέχνη στη συλλογική συνείδηση.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 730.92 ΧΑΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118610
Total holds: 0

Διανεμήθηκε μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" στις 17.1.2009.

Περιέχει βιβλιογραφία

Μορφή αινιγματική και μοναχική, γοητευτική και καταραμένη, αγιοποιημένη και μυθοποιημένη, με μια πορεία ζωής οδυνηρή, σκληρή και μυθιστορηματική, ο Χαλεπάς είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της νεοελληνικής τέχνης.
Γεννημένος στον Πύργο της Τήνου από οικογένεια μαρμαράδων, θα ξεκινήσει την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 1870 με σπουδές στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και έπειτα στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία των Ωραίων Τεχνών του Μονάχου. Στη συνέχεια η εξέλιξη της ζωής και του έργου του είναι τα στοιχεία εκείνα που θα εδραιώσουν τη φήμη και τον μύθο του, καταξιώνοντάς τον όσο κανέναν άλλον καλλιτέχνη στη συλλογική συνείδηση.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image