Local cover image
Local cover image

Τι τους θέλουμε τους νόμους; : ταξίδι στη χώρα της Μπανανομίας : η αναγκαιότητα των νόμων και η σημασία τους για τη Δημοκρατία / Λίλη Σκουλαρίκη ; πρόλογος Χαράλαμπος Χρυσανθάκης ; εικονογράφηση Ειρήνη Ελευθεριάδη

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη ; 5Publication details: Αθήνα : Νομική Βιβλιοθήκη, 2015, c2013.Description: 43, [2] σ. : έγχρ.εικ., έγχρ. χάρτες ; 23 x 22 εκISBN:
  • 9789605624972
Subject(s): Summary: Τι τους χρειαζόμαστε αλήθεια τους νόμους και τους κανόνες στη ζωή μας; Δεν θα ήμασταν πιο ελεύθεροι χωρίς αυτούς; Για να το διαπιστώσουν, ο Θέμης και η Θέτις ταξιδεύουν, με τη συνοδεία της σοφής κουκουβάγιας, στη χώρα της Μπανανομίας. Μια χώρα, όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς νόμους και κανόνες και καθένας κάνει ό,τι θέλει. Απόλυτη ευτυχία; Όχι ακριβώς! Δυσάρεστες εκπλήξεις τους περιμένουν εκεί: σκουπίδια και μόλυνση, κυκλοφοριακό κομφούζιο, κλέφτες που τους αρπάζουν τα πράγματα χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα. Και το χειρότερο; Στρατηγοί και βασιλιάδες φτιάχνουν ο καθένας κι από έναν δικό του, αυθαίρετο νόμο, που δεν χρησιμεύει σε τίποτα εκτός από το να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτόν, ο Θέμης και η Θέτις συνειδητοποιούν τη χρησιμότητα του νόμου, αλλά όχι οποιουδήποτε νόμου: μαθαίνουν ότι νόμος που αξίζει να τον τηρούμε είναι μόνο εκείνος που θεσπίζεται από όργανα δημοκρατικά εκλεγμένα και με τη νόμιμη, δημοκρατική διαδικασία.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Κύρια Συλλογή-Non Fiction 340 ΣΚΟ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000124666
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς Εικονογραφημένες Ιστορίες ΙΕ ΣΚΟ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000109699
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι Εικονογραφημένες Ιστορίες ΙΕ ΣΚΟ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000117509
Total holds: 0

Τι τους χρειαζόμαστε αλήθεια τους νόμους και τους κανόνες στη ζωή μας; Δεν θα ήμασταν πιο ελεύθεροι χωρίς αυτούς; Για να το διαπιστώσουν, ο Θέμης και η Θέτις ταξιδεύουν, με τη συνοδεία της σοφής κουκουβάγιας, στη χώρα της Μπανανομίας. Μια χώρα, όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς νόμους και κανόνες και καθένας κάνει ό,τι θέλει. Απόλυτη ευτυχία; Όχι ακριβώς! Δυσάρεστες εκπλήξεις τους περιμένουν εκεί: σκουπίδια και μόλυνση, κυκλοφοριακό κομφούζιο, κλέφτες που τους αρπάζουν τα πράγματα χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα. Και το χειρότερο; Στρατηγοί και βασιλιάδες φτιάχνουν ο καθένας κι από έναν δικό του, αυθαίρετο νόμο, που δεν χρησιμεύει σε τίποτα εκτός από το να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτόν, ο Θέμης και η Θέτις συνειδητοποιούν τη χρησιμότητα του νόμου, αλλά όχι οποιουδήποτε νόμου: μαθαίνουν ότι νόμος που αξίζει να τον τηρούμε είναι μόνο εκείνος που θεσπίζεται από όργανα δημοκρατικά εκλεγμένα και με τη νόμιμη, δημοκρατική διαδικασία.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image