Local cover image
Local cover image

Η μεγάλη θυσία : ιστορία δύο πόλεων / Καρόλου Ντίκενς ; επιμέλεια-διορθώσεις Ματίνα Σιάκη.

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Νεανική Βιβλιοθήκη. Κλασική ΠαγκόσμιαPublication details: Αθήνα : Καλοκάθης, 1998.Description: 237 σ. ; 20 εκISBN:
  • 9602990767
Subject(s): Summary: Η μεγάλη θυσία, είναι μια ιστορία έρωτα, αγάπης και φιλίας, που εκτυλίσσεται μέσα στις φλόγες της Γαλλικής Επανάστασης. Η Λουσί, κόρη του γιατρού Μανέ, που έμεινε φυλακισμένος είκοσι χρόνια στις φοβερές φυλακές της Βαστίλης, ερωτεύεται και παντρεύεται τον Τσάρλς, γόνο μιας μισητής αριστοκρατικής οικογένειας στην επαναστατημένη Γαλλία, που έχει αρνηθεί την αριστοκρατική του καταγωγή και περιουσία και ζει στην Αγγλία. Το ορμητικό ποτάμι της επανάστασης και το μίσος, που τόσα χρόνια φούντωνε στις ψυχές του βασανισμένου λαού, θα θελήσει να πνίξει στο αίμα της εκδίκησης, όχι μόνο τον έντιμο Τσάρλς, επειδή έτυχε να είναι Γάλλος ευγενής, αλλά και την αθώα Λουσί, ακόμη και τη μικρή τους κόρη. Εμπόδιο όμως στα σχέδια της μοίρας και του φανατισμένου όχλου, που στο όνομα της ελευθερίας οδηγεί χιλιάδες αθώους στη λαιμητόμο, θα σταθεί μια μεγάλη πράξη αυτοθυσίας, που θα αποδείξει ότι πάνω από το μίσος και την εκδίκηση,όσο δικαιολογημένα και αν είναι αυτά, υπάρχει πάντα η αγάπη, η φιλία και ο έρωτας.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Εφηβική λογοτεχνία Ξ DIC (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000116674
Total holds: 0

Η μεγάλη θυσία, είναι μια ιστορία έρωτα, αγάπης και φιλίας, που εκτυλίσσεται μέσα στις φλόγες της Γαλλικής Επανάστασης.

Η Λουσί, κόρη του γιατρού Μανέ, που έμεινε φυλακισμένος είκοσι χρόνια στις φοβερές φυλακές της Βαστίλης, ερωτεύεται και παντρεύεται τον Τσάρλς, γόνο μιας μισητής αριστοκρατικής οικογένειας στην επαναστατημένη Γαλλία, που έχει αρνηθεί την αριστοκρατική του καταγωγή και περιουσία και ζει στην Αγγλία.

Το ορμητικό ποτάμι της επανάστασης και το μίσος, που τόσα χρόνια φούντωνε στις ψυχές του βασανισμένου λαού, θα θελήσει να πνίξει στο αίμα της εκδίκησης, όχι μόνο τον έντιμο Τσάρλς, επειδή έτυχε να είναι Γάλλος ευγενής, αλλά και την αθώα Λουσί, ακόμη και τη μικρή τους κόρη.

Εμπόδιο όμως στα σχέδια της μοίρας και του φανατισμένου όχλου, που στο όνομα της ελευθερίας οδηγεί χιλιάδες αθώους στη λαιμητόμο, θα σταθεί μια μεγάλη πράξη αυτοθυσίας, που θα αποδείξει ότι πάνω από το μίσος και την εκδίκηση,όσο δικαιολογημένα και αν είναι αυτά, υπάρχει πάντα η αγάπη, η φιλία και ο έρωτας.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image