Local cover image
Local cover image

Η δίαιτα της ύαινας : μυθιστόρημα / Βασιλική Κάππα

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Καστανιώτης, 2002.Description: 297 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789600328608
Subject(s): Summary: Ένας ξεκαρδιστικός σεφ και μια εκκεντρική συντροφιά παχύσαρκων επιδίδονται σε γαστριμαργικά όργια μέχρι που η υγεία τους κλονίζεται. Αρχίζουν τότε μια αγωνιώδη έρευνα προκειμένου να βρουν το μυστικό που αδυνατίζει και φάλαινα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Μέσα από ένα αχαλίνωτο ταξίδι στην αίσθηση της γεύσης, οι ήρωες υφαίνουν τον ιστό της ιστορίας και ξορκίζουν το ακραίο πάθος τους για το φαγητό. Η ξαφνική απειλή του θανάτου τούς σπρώχνει σ' έναν ίλιγγο απανωτών κορυφώσεων με απροσδόκητη πλοκή. Η ενδοσκόπησή τους, γεμάτη ανατρεπτικό χιούμορ και σασπένς, είναι ταυτόχρονα μύηση στο μυστηριακό κόσμο της αλληγορίας. Μετά από μια αισθησιακή περιήγηση στις γαστριμαργικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων και μια καλειδοσκοπική εξέταση του δυτικού πολιτισμού, καταλήγουν σε μια απολαυστική ερμηνεία της παχυσαρκίας τους. "Πώς συνδέονται το στομάχι και η τέχνη, πότε το πάχος είναι δείγμα λεπτότητας, τι είναι το νοητικό στομάχι και γιατί το φαγητό είναι ανώτερο απ' τον έρωτα;" Η φλογερή επιθυμία για ζωή και ο επαναστατικός τους στοχασμός θα τους οδηγήσουν σύντομα στην αποκάλυψη μιας Αλήθειας τόσο καυστικής, που θα αλλάξει για πάντα τη θέση τους στη "διατροφική αλυσίδα" και θα απογειώσει τη φαντασία τους.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Μ ΚΑΠ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118366
Total holds: 0

Ένας ξεκαρδιστικός σεφ και μια εκκεντρική συντροφιά παχύσαρκων επιδίδονται σε γαστριμαργικά όργια μέχρι που η υγεία τους κλονίζεται. Αρχίζουν τότε μια αγωνιώδη έρευνα προκειμένου να βρουν το μυστικό που αδυνατίζει και φάλαινα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Μέσα από ένα αχαλίνωτο ταξίδι στην αίσθηση της γεύσης, οι ήρωες υφαίνουν τον ιστό της ιστορίας και ξορκίζουν το ακραίο πάθος τους για το φαγητό. Η ξαφνική απειλή του θανάτου τούς σπρώχνει σ' έναν ίλιγγο απανωτών κορυφώσεων με απροσδόκητη πλοκή. Η ενδοσκόπησή τους, γεμάτη ανατρεπτικό χιούμορ και σασπένς, είναι ταυτόχρονα μύηση στο μυστηριακό κόσμο της αλληγορίας. Μετά από μια αισθησιακή περιήγηση στις γαστριμαργικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων και μια καλειδοσκοπική εξέταση του δυτικού πολιτισμού, καταλήγουν σε μια απολαυστική ερμηνεία της παχυσαρκίας τους. "Πώς συνδέονται το στομάχι και η τέχνη, πότε το πάχος είναι δείγμα λεπτότητας, τι είναι το νοητικό στομάχι και γιατί το φαγητό είναι ανώτερο απ' τον έρωτα;"
Η φλογερή επιθυμία για ζωή και ο επαναστατικός τους στοχασμός θα τους οδηγήσουν σύντομα στην αποκάλυψη μιας Αλήθειας τόσο καυστικής, που θα αλλάξει για πάντα τη θέση τους στη "διατροφική αλυσίδα" και θα απογειώσει τη φαντασία τους.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image