Local cover image
Local cover image

Τα όργανα / Ειρήνη Γ. Σαφελά [και] Γιάννης Β. Μαραγκάκης

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Η ιστορία της μουσικήςPublication details: Αθήνα : Καμπανάς, [1997;].Description: 39 σ. : έγχρ. εικ. ; 29 εκISBN:
  • 9602572957
Subject(s): DDC classification:
  • 784.19 21η έκδ.
Contents:
Τα όργανα: έγχορδα -- Πνευστά -- Κρουστά -- Η ιστορία των οργάνων.
Summary: Το βιβλίο "Τα Όργανα" ανήκει στη σειρά "Η Ιστορία της Μουσικής", των Εκδόσεων Καμπάνα. Στη σειρά αυτή γίνεται μια πραγματικά πρωτοποριακή, με διεθνή δεδομένα, επισκόπηση της ιστορίας της μουσικής. Τα πρωτότυπα, γεμάτα φαντασία, σκίτσα εικονογραφούν τα περιεκτικά, γραμμένα σε απλή γλωσσά, κείμενα, που ξεναγούν, με τρόπο ευχάριστο, τον αναγνώστη στον υπέροχο κόσμο της μουσικής. "Η Ιστορία της Μουσικής" δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς ή σε μαθητές ωδείων. Αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσεων για όλους εμάς που η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και σύντροφο σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις. Στο βιβλίο "Τα Όργανα" περιέχονται, χωρισμένα σε κατηγορίες, όλα τα έγχορδα, τα πνευστά και τα κρουστά όργανα. Εξετάζονται η προέλευση, η κατασκευή, η εξέλιξη και η χρήση καθενός απ' αυτά. Τέλος, περιγράφεται η ιστορία των μουσικών οργάνων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Μια ιστορία που αρχίζει με τα αρχαία όργανα, και συνεχίζει με τα μεσαιωνικά, αυτά της Αναγέννησης, τα μπαρόκ, τα κλασικά, τα ρομαντικά και τα μοντέρνα όργανα.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Κύρια Συλλογή-Non Fiction 784.19 ΣΑΦ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 0000042347
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 784.19 ΣΑΦ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 0000039125
Total holds: 0

Τα όργανα: έγχορδα -- Πνευστά -- Κρουστά -- Η ιστορία των οργάνων.

Το βιβλίο "Τα Όργανα" ανήκει στη σειρά "Η Ιστορία της Μουσικής", των Εκδόσεων Καμπάνα. Στη σειρά αυτή γίνεται μια πραγματικά πρωτοποριακή, με διεθνή δεδομένα, επισκόπηση της ιστορίας της μουσικής. Τα πρωτότυπα, γεμάτα φαντασία, σκίτσα εικονογραφούν τα περιεκτικά, γραμμένα σε απλή γλωσσά, κείμενα, που ξεναγούν, με τρόπο ευχάριστο, τον αναγνώστη στον υπέροχο κόσμο της μουσικής. "Η Ιστορία της Μουσικής" δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς ή σε μαθητές ωδείων. Αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσεων για όλους εμάς που η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και σύντροφο σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις.
Στο βιβλίο "Τα Όργανα" περιέχονται, χωρισμένα σε κατηγορίες, όλα τα έγχορδα, τα πνευστά και τα κρουστά όργανα. Εξετάζονται η προέλευση, η κατασκευή, η εξέλιξη και η χρήση καθενός απ' αυτά. Τέλος, περιγράφεται η ιστορία των μουσικών οργάνων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Μια ιστορία που αρχίζει με τα αρχαία όργανα, και συνεχίζει με τα μεσαιωνικά, αυτά της Αναγέννησης, τα μπαρόκ, τα κλασικά, τα ρομαντικά και τα μοντέρνα όργανα.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image