Local cover image
Local cover image

Τα διηγήματα της δοκιμασίας / Χριστόφορος Μηλιώνης

By: Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Publication details: Αθήνα : Κέδρος, 2001, 1978.Description: 75 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9789600419726
Subject(s):
Contents:
Όταν όλα σταμάτησαν -- Εγκλεισμός -- Οι δυό χωρο-φύλακες -- Διαδρομή -- Στην Κατάρα -- Τα βήματα -- Η κραυγή -- Ο ποιητής, ή το τικ-τακ του ρολογιού -- Εισαγωγή στο μάθημα των γαλλικών -- Κυνισμός.
Summary: Τα "Διηγήματα της δοκιμασίας" δημοσιεύτηκαν τα πιο πολλά στη διάρκεια της δικτατορίας (στο περιοδικό "Δοκιμασία" που έβγαινε τότε στα Γιάννενα από τον Γιάννη Δάλλα, τον Τάκη Καρβέλη, τον Χριστόφορο Μηλιώνη και τον Φάνη Τουλούπη). Αγωνίζονται να καταστρατηγήσουν τις απαγορεύσεις με τα δικά τους μέσα, να πραγματώσουν την έκφραση σε μια εποχή που την αντιμάχονταν και να μιλήσουν για τα ασφυχτικά αισθήματα του εγκλεισμού και της ανασφάλειας. Μ' εξαίρεση το πρώτο διήγημα, που το συνθέτουν εφιάλτες του ύπνου και του ξύπνου, για τα υπόλοιπα ο συγγραφέας βρήκε πρόσφορη την "αθώα" τεχνική της περιγραφής των αντικειμένων, αλλά με τρόπο που να υποβάλλονται οι συγκινησιακοί κραδασμοί και τελικά η περιγραφή κάθε άλλο παρά αντικειμενική να είναι.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Λογοτεχνία-Fiction Δ ΜΗΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118389
Total holds: 0

Όταν όλα σταμάτησαν -- Εγκλεισμός -- Οι δυό χωρο-φύλακες -- Διαδρομή -- Στην Κατάρα -- Τα βήματα -- Η κραυγή -- Ο ποιητής, ή το τικ-τακ του ρολογιού -- Εισαγωγή στο μάθημα των γαλλικών -- Κυνισμός.

Τα "Διηγήματα της δοκιμασίας" δημοσιεύτηκαν τα πιο πολλά στη διάρκεια της δικτατορίας (στο περιοδικό "Δοκιμασία" που έβγαινε τότε στα Γιάννενα από τον Γιάννη Δάλλα, τον Τάκη Καρβέλη, τον Χριστόφορο Μηλιώνη και τον Φάνη Τουλούπη). Αγωνίζονται να καταστρατηγήσουν τις απαγορεύσεις με τα δικά τους μέσα, να πραγματώσουν την έκφραση σε μια εποχή που την αντιμάχονταν και να μιλήσουν για τα ασφυχτικά αισθήματα του εγκλεισμού και της ανασφάλειας.

Μ' εξαίρεση το πρώτο διήγημα, που το συνθέτουν εφιάλτες του ύπνου και του ξύπνου, για τα υπόλοιπα ο συγγραφέας βρήκε πρόσφορη την "αθώα" τεχνική της περιγραφής των αντικειμένων, αλλά με τρόπο που να υποβάλλονται οι συγκινησιακοί κραδασμοί και τελικά η περιγραφή κάθε άλλο παρά αντικειμενική να είναι.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image