Local cover image
Local cover image

Γουλιέλμος Τέλος / Φρίντριχ Φον Σίλερ ; απόδοση στα ισπανικά Núria Ochoa ; εικονογράφηση Alicia Ginebreda ; απόδοση στα ελληνικά Άννα Αστρινάκη

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ; 16Publication details: Αθήνα : Τα Νέα, c2008.Description: 1 τ. [χωρίς σελιδαρίθμηση] : έγχρ. εικ. ; 29 εκISBN:
  • 9789604692873
Subject(s): Summary: Ο θρύλος του Γουλιέλμου Τέλου ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς. Ο Γερμανός δραματουργός και ποιητής Φρίντριχ φον Σίλερ (Μάρμπαχ 1759 - Βαϊμάρη 1805) έγραψε, το 1804, το θεατρική έργο "Γουλιέλμος Τέλος" για να υμνήσει το θρυλικό ήρωα της ανεξαρτησίας της Ελβετίας. Σε αυτό στηρίχθηκε και ο Ροσίνι, το 1829, για να συνθέσει την ομώνυμη όπερα. Το 14ο αιώνα ο λαός της Ελβετίας ζούσε καταπιεσμένος από τους κυβερνήτες που είχαν διορίσει οι Αυστριακοί. Ο κυβερνήτης Γκέσλερ εκμεταλλεύεται την εξουσία του, τρομοκρατεί τους κατοίκους και αρπάζει τη γη τους. Μια ομάδα φίλων αποφασίζει να επαναστατήσει και να ελευθερώσει τη χώρα. Ανάμεσά στους βρίσκεται ο τοξότης Γουλιέλμος Τέλος, που με τη δύναμη και το μυαλό του θα χαρίσει στο λαό του την ελευθερία.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Εικονογραφημένες Ιστορίες ΙΕ OCH (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000116734
Total holds: 0

Ο θρύλος του Γουλιέλμου Τέλου ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς. Ο Γερμανός δραματουργός και ποιητής Φρίντριχ φον Σίλερ (Μάρμπαχ 1759 - Βαϊμάρη 1805) έγραψε, το 1804, το θεατρική έργο "Γουλιέλμος Τέλος" για να υμνήσει το θρυλικό ήρωα της ανεξαρτησίας της Ελβετίας. Σε αυτό στηρίχθηκε και ο Ροσίνι, το 1829, για να συνθέσει την ομώνυμη όπερα.

Το 14ο αιώνα ο λαός της Ελβετίας ζούσε καταπιεσμένος από τους κυβερνήτες που είχαν διορίσει οι Αυστριακοί. Ο κυβερνήτης Γκέσλερ εκμεταλλεύεται την εξουσία του, τρομοκρατεί τους κατοίκους και αρπάζει τη γη τους. Μια ομάδα φίλων αποφασίζει να επαναστατήσει και να ελευθερώσει τη χώρα. Ανάμεσά στους βρίσκεται ο τοξότης Γουλιέλμος Τέλος, που με τη δύναμη και το μυαλό του θα χαρίσει στο λαό του την ελευθερία.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image