Local cover image
Local cover image

Ιστορία της λατινικής λογοτεχνίας / H. J. Rose ; μετάφραση Κ.Χ. Γρόλλιου

Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Αγγλική Publication details: Αθήνα : Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2005.Description: 2 τ. ; 21 εκISBN:
  • 9602500816 (set)
  • 9602500816 (τ.1)
  • 9602500832 (τ.2)
Uniform titles:
  • A handbook of Latin literature Ελληνικά
DDC classification:
  • 20ή έκδ. 870.9
Contents:
Τ. 1. Από τις ρίζες ως την ποίηση του Αυγούστου -- τ.2. Από την πεζογραφία του Αυγούστου ως τον Αυγουστίνο.
Summary: Το δίτομο αυτό βιβλίο επιχειρεί μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στη λογοτεχνία των Λατίνων. Η λατινική λογοτεχνία, όπως είναι γνωστό, πήγασε από την αρχαία ελληνική: Ιδέες και μορφές που είχαν για κύριο και παλαιότερο λίκνο τους την Ελλάδα στάθηκαν οι καταβολές και αποτέλεσαν τα σπουδαιότερα θεμέλιά της. Σφραγισμένη από τις ιδιαίτερες ιστορικές συνθήκες που τη γέννησαν, από τους νέους πολιτικούς όρους και από τον ιδιαίτερο τρόπο που σκεφτόταν και εκφραζόταν η καινούρια φυλή, η λατινική λογοτεχνία έδωσε στην ανθρωπότητα έργα κλασικά, που έγιναν η στέρεη υποδομή για τα ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα του νεότερου ανθρώπου. Ο Λατίνος βρίσκεται στη ρίζα του Ευρωπαίου. Η κατοπινή ευρωπαϊκή παιδεία κυοφορήθηκε στη λατινική και ανατράφηκε για πολλούς αιώνες με τα κείμενά της: Εκεί βρίσκονται τα σπέρματα του δυτικοευρωπαϊκού κοινωνικού, πολιτικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού βίου - η πνευματική προϊστορία της νεότερης Ευρώπης και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου που δέχτηκε την ακτινοβολία της.
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 870.9 ROS τ.1 (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118302
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 870.9 ROS τ.2 (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118303
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο

Τ. 1. Από τις ρίζες ως την ποίηση του Αυγούστου -- τ.2. Από την πεζογραφία του Αυγούστου ως τον Αυγουστίνο.

Το δίτομο αυτό βιβλίο επιχειρεί μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στη λογοτεχνία των Λατίνων. Η λατινική λογοτεχνία, όπως είναι γνωστό, πήγασε από την αρχαία ελληνική: Ιδέες και μορφές που είχαν για κύριο και παλαιότερο λίκνο τους την Ελλάδα στάθηκαν οι καταβολές και αποτέλεσαν τα σπουδαιότερα θεμέλιά της. Σφραγισμένη από τις ιδιαίτερες ιστορικές συνθήκες που τη γέννησαν, από τους νέους πολιτικούς όρους και από τον ιδιαίτερο τρόπο που σκεφτόταν και εκφραζόταν η καινούρια φυλή, η λατινική λογοτεχνία έδωσε στην ανθρωπότητα έργα κλασικά, που έγιναν η στέρεη υποδομή για τα ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα του νεότερου ανθρώπου. Ο Λατίνος βρίσκεται στη ρίζα του Ευρωπαίου. Η κατοπινή ευρωπαϊκή παιδεία κυοφορήθηκε στη λατινική και ανατράφηκε για πολλούς αιώνες με τα κείμενά της: Εκεί βρίσκονται τα σπέρματα του δυτικοευρωπαϊκού κοινωνικού, πολιτικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού βίου - η πνευματική προϊστορία της νεότερης Ευρώπης και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου που δέχτηκε την ακτινοβολία της.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image