Local cover image
Local cover image

Το Βυζάντιο ως χώρος : εισαγωγή στην ιστορική γεωγραφία της Ανατολικής Μεσογείου στη βυζαντινή εποχή / Johannes Koder ; μετάφραση Διονύσιος Χ. Σταθακόπουλος

Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Γερμανική Publication details: Θεσσαλονίκη : Βάνιας, 2004.Description: 370 σ. : εικ., χάρτες + 1 διπλ. χάρτης ; 21 εκISBN:
  • 9602881240
DDC classification:
  • 938.3 ΕΕΒ
Summary: Η ιστορία χρειάζεται τον χρόνο και τον χώρο προκειμένου να γίνει αντιληπτή από τους ανθρώπους που ζουν, θέλοντας και μη, μέσα και με την ιστορία. Η ιστορική θεώρηση βασίζεται κατά παράδοση στη χρονολογία ως δομικό [...] στοιχείο, είναι δηλαδή προσανατολισμένη στο χρόνο. Ως συμπλήρωμα αυτής της θεώρησης, η παρούσα εισαγωγή στοχεύει στο να καταστήσει συνειδητή, με τρόπο σύντομο και συνοπτικό, τη διάσταση του χώρου μέσα στους ποικίλους παράγοντες που αιτιολογούν το στενό αλληλοπροσδιορισμό μεταξύ χρόνου και χώρου, μεταξύ της ιστορίας και της γεωγραφίας. [...] Το βιβλίο αυτό τεκμηριώνει ιστορικο-γεωγραφικά φαινόμενα με βάση μεμονωμένα παραδείγματα δεν προσφέρει μια περιγραφή όλων των ιστορικών οικιστικών τοπίων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας [...]. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)
Item type: Book List(s) this item appears in: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΩΡΕΕΣ 2022 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.3 KOD (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118696
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο

Η ιστορία χρειάζεται τον χρόνο και τον χώρο προκειμένου να γίνει αντιληπτή από τους ανθρώπους που ζουν, θέλοντας και μη, μέσα και με την ιστορία. Η ιστορική θεώρηση βασίζεται κατά παράδοση στη χρονολογία ως δομικό [...] στοιχείο, είναι δηλαδή προσανατολισμένη στο χρόνο. Ως συμπλήρωμα αυτής της θεώρησης, η παρούσα εισαγωγή στοχεύει στο να καταστήσει συνειδητή, με τρόπο σύντομο και συνοπτικό, τη διάσταση του χώρου μέσα στους ποικίλους παράγοντες που αιτιολογούν το στενό αλληλοπροσδιορισμό μεταξύ χρόνου και χώρου, μεταξύ της ιστορίας και της γεωγραφίας. [...] Το βιβλίο αυτό τεκμηριώνει ιστορικο-γεωγραφικά φαινόμενα με βάση μεμονωμένα παραδείγματα δεν προσφέρει μια περιγραφή όλων των ιστορικών οικιστικών τοπίων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας [...]. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image