Local cover image
Local cover image

Οδοιπορικό : Σμύρνη, Ιούνιος 1920 - Νικομήδεια, Ιανουάριος 1921 / Δημήτριος Κεφαλογιάννης ; εισαγωγή Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, επεξεργασία χειρόγραφου - σημειώσεις Αγγελική Καραπάνου-Παλόγλου.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: ΜαρτυρίεςPublication details: Αθήνα : Εστία, 2005.Description: 147 σ. : εικ., χάρτης ; 20 εκISBN:
  • 9600511748
Subject(s): Summary: Ο Δημήτριος Κεφαλογιάννης εξεπλήρωσε το χρέος του προς την πατρίδα υπηρετώντας ως στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του μικρασιατικού μετώπου κατά τις πιο κρίσιμες ώρες της ένοπλης σύγκρουσης Ελλήνων και Τούρκων. Η θητεία αυτή έκλεισε επώδυνα με το θάνατό του, στα τέλη Αυγούστου του 1922. Ανάμεσα στα κατάλοιπα του περισώθηκε το ημερολόγιο που είχε κρατήσει στη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών της παρουσίας του στο μέτωπο των επιχειρήσεων. Συμμετέχοντας ενεργά στα γεγονότα που εκτυλίσσονταν, κατέγραφε ανελλιπώς τις εντυπώσεις, τις εμπειρίες και τις σκέψεις του πάνω σε ότι περιερχόταν στη γνώση ή την αντίληψη του. Ο Δημήτριος Κεφαλογιάννης, παρών και τελικά, θύμα και ο ίδιος στο βωμό της ανελέητης πολεμικής αναμέτρησης, καταθέτει μια μαρτυρία, η οποία συγκινεί και επιβάλλεται με την αμεσότητα και τη γνησιότητα της.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Βιβλιοθήκη Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κύρια Συλλογή-Non Fiction 938.726 092 ΚΕΦ (Browse shelf(Opens below)) 1 Not For Loan 00000103456
Total holds: 0

Ο Δημήτριος Κεφαλογιάννης εξεπλήρωσε το χρέος του προς την πατρίδα υπηρετώντας ως στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του μικρασιατικού μετώπου κατά τις πιο κρίσιμες ώρες της ένοπλης σύγκρουσης Ελλήνων και Τούρκων. Η θητεία αυτή έκλεισε επώδυνα με το θάνατό του, στα τέλη Αυγούστου του 1922.
Ανάμεσα στα κατάλοιπα του περισώθηκε το ημερολόγιο που είχε κρατήσει στη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών της παρουσίας του στο μέτωπο των επιχειρήσεων. Συμμετέχοντας ενεργά στα γεγονότα που εκτυλίσσονταν, κατέγραφε ανελλιπώς τις εντυπώσεις, τις εμπειρίες και τις σκέψεις του πάνω σε ότι περιερχόταν στη γνώση ή την αντίληψη του.
Ο Δημήτριος Κεφαλογιάννης, παρών και τελικά, θύμα και ο ίδιος στο βωμό της ανελέητης πολεμικής αναμέτρησης, καταθέτει μια μαρτυρία, η οποία συγκινεί και επιβάλλεται με την αμεσότητα και τη γνησιότητα της.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image