Local cover image
Local cover image

Εκλογική συμπεριφορά : ιστορικές διαδρομές και μοντέλα ανάλυσης / Nonna Mayer...[κ.α.] ; μετάφραση-επιμέλεια-βιβλιογραφία Χριστόφορος Βερναρδάκης

Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Series: Κοινωνικές επιστήμες = Social sciencesPublication details: Αθήνα : Σαββάλας, 2005.Description: 205 σ. ; 21 εκISBN:
  • 9604490079
DDC classification:
  • 324.2 20ή έκδ.
Summary: Στην πλειονότητα των μεγάλων δυτικών δημοκρατιών οι εκλογικές συμπεριφορές φαίνονται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμες. Αυτό επιβεβαιώνει με χαρακτηριστικό τρόπο η περίπτωση της Γαλλίας , όπου ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Jean Marie Le Pen, κατάφερε να προηγηθεί του υποψηφίου των σοσιαλιστών το 2002 ή τη νίκη-έκπληξη του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου 2005 για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη. Πώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν αυτές οι θεαματικές μεταστροφές; Ποιες είναι οι αιτίες τους; Σηματοδοτούν μήπως την είσοδο σε μια εποχή γενικότερης αποσταθεροποίησης των εκλογικών σωμάτων; Σ΄ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το συγκεκριμένο βιβλίο έχοντας ως δεδομένο ότι η εκλογική πράξη αποτελεί το συμπύκνωμα μιας σύνθετης διαδικασίας όπου εμπλέκονται το κοινωνικό και το πολιτικό, βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι παράγοντες, ατομικά χαρακτηριστικά και συλλογικές εντάξεις, ένστικτα και προσανατολισμοί. Διατρέχοντας τα μοντέλα εκλογικής συμπεριφοράς, μοντέλα διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους, το παρόν βιβλίο είναι χρήσιμο για την κατανόηση και ερμηνεία ενός φαινομενικά απλού αλλά στην ουσία τόσο σύνθετου φαινομένου όπως είναι οι εκλογές.
Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Κύρια Συλλογή-Non Fiction 324.2 ΕΚΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 00000118535
Total holds: 0

Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο

Στην πλειονότητα των μεγάλων δυτικών δημοκρατιών οι εκλογικές συμπεριφορές φαίνονται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμες. Αυτό επιβεβαιώνει με χαρακτηριστικό τρόπο η περίπτωση της Γαλλίας , όπου ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Jean Marie Le Pen, κατάφερε να προηγηθεί του υποψηφίου των σοσιαλιστών το 2002 ή τη νίκη-έκπληξη του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου 2005 για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη. Πώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν αυτές οι θεαματικές μεταστροφές; Ποιες είναι οι αιτίες τους; Σηματοδοτούν μήπως την είσοδο σε μια εποχή γενικότερης αποσταθεροποίησης των εκλογικών σωμάτων; Σ΄ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το συγκεκριμένο βιβλίο έχοντας ως δεδομένο ότι η εκλογική πράξη αποτελεί το συμπύκνωμα μιας σύνθετης διαδικασίας όπου εμπλέκονται το κοινωνικό και το πολιτικό, βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι παράγοντες, ατομικά χαρακτηριστικά και συλλογικές εντάξεις, ένστικτα και προσανατολισμοί. Διατρέχοντας τα μοντέλα εκλογικής συμπεριφοράς, μοντέλα διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους, το παρόν βιβλίο είναι χρήσιμο για την κατανόηση και ερμηνεία ενός φαινομενικά απλού αλλά στην ουσία τόσο σύνθετου φαινομένου όπως είναι οι εκλογές.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image