Τηλέφωνο: (+30) 2310 423233

Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο / Παμ Σίλλερ και Λυν Πέτερσον ; μετάφραση Ρίτα Λαμπρέλλη ; εισαγωγή - επιμέλεια Ευγενία Κουτσουβάνου ; εικονογράφηση Cheryl Kirk Noll

By: Schiller, Pamela Byrne [Συγγραφέας]Contributor(s): Peterson, Lynne, 1955- [Συγγραφέας] | Noll, Cheryl Kirk [Εικονογράφος] | Λαμπρέλλη, Ρίτα [Μεταφραστής] | Κουτσουβάνου, Ευγενία [Επιμελητής έκδοσης]Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Αγγλική Series: Βιβλία για το Νηπιαγωγείο (Ηλικίες 3-7) | Διδακτική πράξη και θεωρίαPublication details: Αθήνα : Πατάκης, 1999Description: 250 σ. : εικ. ; 28 εκISBN: 9603781061; 9789603781066Uniform titles: Count on math : activities for small hands and lively minds Ελληνικά Subject(s): Μαθηματικά -- Μελέτη και διδασκαλία | Μαθηματικά -- Μελέτη και διδασκαλία (Προσχολική) | Εκπαίδευση | Εκπαίδευση, Προσχολική -- Προγράμματα δραστηριοτήτωνDDC classification: 372.7
Contents:
Η εξερεύνηση των υλικών -- Χωρικές σχέσεις -- Ταξινόμηση -- Δημιουργώντας με μοτίβα -- Αντιστοίχιση ένα προς ένα -- Διάταξη σε σειρά -- Αρίθμηση 1-5 και το 0 -- Τα σχήματα -- Αρίθμηση 6-0 -- Κλάσματα -- Μονάδες μέτρησης -- Χρόνος και χρήματα.
Summary: Οι Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο" γράφτηκαν για να δώσουν σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών στέρεες εμπειρίες με τα μαθηματικά και για να οικοδομήσουν τις μαθηματικές έννοιες. Μερικά παιδιά δείχνουν να τα καταφέρνουν καλά στα μαθηματικά μέχρι την τρίτη δημοτικού περίπου. Τότε, βρίσκονται ξαφνικά σε αδιέξοδο. Η αυτοπεποίθησή τους κλονίζεται και μπορεί να βρεθούν σε σύγχυση. Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά αυτά έχουν στηριχτεί στη μηχανική απομνημόνευση, χωρίς να αναπτύσσουν πραγματικά τις θεμελιώδεις μαθηματικές δεξιότητες. "Οι Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο" είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για εκπαιδευτικούς και γονείς, που προσφέρει δραστηριότητες για τα μαθηματικά σχεδιασμένες ώστε να αναπτύσσονται οι έννοιες διαδοχικά, με τη χρησιμοποίηση καθημερινών υλικών. Τα παιδιά προοδεύουν με το δικό τους ρυθμό.
Item type: Books (Βιβλία)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Βιβλία για μεγάλους 372.7 SCH (Browse shelf (Opens below)) 1 Available 0000034062
Total holds: 0

Περιέχει γλωσσάριο.

Η εξερεύνηση των υλικών -- Χωρικές σχέσεις -- Ταξινόμηση -- Δημιουργώντας με μοτίβα -- Αντιστοίχιση ένα προς ένα -- Διάταξη σε σειρά -- Αρίθμηση 1-5 και το 0 -- Τα σχήματα -- Αρίθμηση 6-0 -- Κλάσματα -- Μονάδες μέτρησης -- Χρόνος και χρήματα.

Οι Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο" γράφτηκαν για να δώσουν σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών στέρεες εμπειρίες με τα μαθηματικά και για να οικοδομήσουν τις μαθηματικές έννοιες. Μερικά παιδιά δείχνουν να τα καταφέρνουν καλά στα μαθηματικά μέχρι την τρίτη δημοτικού περίπου. Τότε, βρίσκονται ξαφνικά σε αδιέξοδο. Η αυτοπεποίθησή τους κλονίζεται και μπορεί να βρεθούν σε σύγχυση. Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά αυτά έχουν στηριχτεί στη μηχανική απομνημόνευση, χωρίς να αναπτύσσουν πραγματικά τις θεμελιώδεις μαθηματικές δεξιότητες. "Οι Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο" είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για εκπαιδευτικούς και γονείς, που προσφέρει δραστηριότητες για τα μαθηματικά σχεδιασμένες ώστε να αναπτύσσονται οι έννοιες διαδοχικά, με τη χρησιμοποίηση καθημερινών υλικών. Τα παιδιά προοδεύουν με το δικό τους ρυθμό.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer