Τηλέφωνο: (+30) 2310 423233

Πώς μαθαίνουν τα παιδιά : από τις θεωρίες μάθησης στην παιδαγωγική πράξη, απλά και κατανοητά / Linda Pound ; μετάφραση Κωνσταντίνα Γεωργούλια [και] Χαρά Γιαννακοπούλου ; επιμέλεια Βασιλική Νίκα

By: Pound, Linda [Συγγραφέας]Contributor(s): Γεωργούλια, Κωνσταντίνα [Μεταφραστής] | Γιαννακοπούλου, Χαρά, 1972- [Μεταφραστής]Material type: TextTextLanguage: Ελληνική Original language: Αγγλική Series: Βιβλία για εκπαιδευτικούς; Διδακτική πράξη και θεωρίαPublisher: Αθήνα : Πατάκης, 2016Description: 135 σ. ; 24 εκISBN: 9789601658179Uniform titles: How children learn & how children learn 3 Ελληνικά Subject(s): Εκπαίδευση, Προσχολική | Μάθηση, Ψυχολογία της | Παιδιά -- ΑνάπτυξηDDC classification: 370.1523
Contents:
Εισαγωγή -- Ιωάννης Κομένιος -- Ζαν Ζακ Ρουσσό -- Γιόχαν Πεσταλότσι -- Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και οι ψυχαναλυτικές θεωρίες -- Τζον Ντιούι -- Ρούντολφ Στάινερ -- Μαρία Μοντεσσόρι -- Ζαν Πιαζέ -- Λεβ Βιγκότσκι -- Μπάροουζ Σκίννερ -- Τζερόμ Μπρούνερ -- Λόρις Μαλαγκούτσι -- Πάουλο Φρέιρε -- Χάουαρντ Γκάρντνερ -- Έντουαρντ ντε Μπόνο -- Λίλιαν Κατζ -- Καρλ Ρότζερς -- Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι -- Έρευνα πάνω στην ανάπτυξη του εγκεφάλου -- Συναισθηματική νοημοσύνη -- Ζητήματα φύλου-εκπαιδεύοντας αγόρια και κορίτσια -- Η μάθηση σε εξωτερικούς χώρους -- Ηθική ανάπτυξη.
Summary: Το βιβλίο "Πώς μαθαίνουν τα παιδιά - Από τις Θεωρίες μάθησης στην παιδαγωγική πράξη, απλά και κατανοητά" απευθύνεται στους φοιτητές των παιδαγωγικών σχολών αλλά και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ήδη και θα ήθελαν να θυμηθούν τα βασικά σημεία των θεωριών μάθησης. Από τον Κομένιο και τον Ρουσσό μέχρι την Κατζ και τον Ρότζερς, παρουσιάζει τους σπουδαιότερους επιστήμονες, από διάφορα θεωρητικά πεδία, οι οποίοι συνέβαλαν με την έρευνα και τη σκέψη τους στην εξέλιξη της παιδαγωγικής και της διδακτικής, καθώς και μερικά από τα βασικά παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά και, ειδικότερα, τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας. Περιέχει επίσης μια επισκόπηση σύγχρονων θεμάτων, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, τα ζητήματα φύλου, η μάθηση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε μελετά την εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα και ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για όσους εργάζονται με παιδιά.
List(s) this item appears in: ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Εισαγωγή -- Ιωάννης Κομένιος -- Ζαν Ζακ Ρουσσό -- Γιόχαν Πεσταλότσι -- Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και οι ψυχαναλυτικές θεωρίες -- Τζον Ντιούι -- Ρούντολφ Στάινερ -- Μαρία Μοντεσσόρι -- Ζαν Πιαζέ -- Λεβ Βιγκότσκι
-- Μπάροουζ Σκίννερ -- Τζερόμ Μπρούνερ -- Λόρις Μαλαγκούτσι -- Πάουλο Φρέιρε -- Χάουαρντ Γκάρντνερ --
Έντουαρντ ντε Μπόνο -- Λίλιαν Κατζ -- Καρλ Ρότζερς -- Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι -- Έρευνα πάνω στην ανάπτυξη του εγκεφάλου -- Συναισθηματική νοημοσύνη -- Ζητήματα φύλου-εκπαιδεύοντας αγόρια και κορίτσια -- Η μάθηση σε εξωτερικούς χώρους -- Ηθική ανάπτυξη.

Το βιβλίο "Πώς μαθαίνουν τα παιδιά - Από τις Θεωρίες μάθησης στην παιδαγωγική πράξη, απλά και κατανοητά" απευθύνεται στους φοιτητές των παιδαγωγικών σχολών αλλά και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ήδη και θα ήθελαν να θυμηθούν τα βασικά σημεία των θεωριών μάθησης.
Από τον Κομένιο και τον Ρουσσό μέχρι την Κατζ και τον Ρότζερς, παρουσιάζει τους σπουδαιότερους επιστήμονες, από διάφορα θεωρητικά πεδία, οι οποίοι συνέβαλαν με την έρευνα και τη σκέψη τους στην εξέλιξη της παιδαγωγικής και της διδακτικής, καθώς και μερικά από τα βασικά παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά και, ειδικότερα, τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας.
Περιέχει επίσης μια επισκόπηση σύγχρονων θεμάτων, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, τα ζητήματα φύλου, η μάθηση σε εξωτερικούς χώρους.
Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε μελετά την εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα και ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για όσους εργάζονται με παιδιά.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer