Τηλέφωνο: (+30) 2310 423233

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη


Η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη είναι μία από τις έξι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς και λειτουργεί από το 1993. Βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς στην οδό Καρολίδου 14.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανακαινίστηκε από το Future Library (Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τα βιβλία της απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε εφήβους. Ένα μικρό τμήμα με βιβλία ενηλίκων εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες ηλικίες . Τα βιβλία αυτά είναι κυρίως μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, βιβλία ψυχολογίας, μαγειρικής κ.ά. Επίσης υπάρχει αξιόλογη συλλογή ξενόγλωσσης λογοτεχνίας καθώς επίσης και βιβλία που αφορούν την εκπαίδευση, η οποία χρησιμοποιείται συστηματικά από τους φοιτητές του παιδαγωγικού τμήματος.
Υπηρεσίες που προσφέρονται:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.
  • Δημιουργικές δραστηριότητες (χειροτεχνία, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, τμήματα ρομποτικής, εικαστικά κ.ά.)
  • Συμμετοχή στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος : «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» και «Κάθε μήνα έχουμε θέμα»
  • Εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου : θεατρικές παραστάσεις (Χριστούγεννα , παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου), θεματικές δράσεις μέσα και έξω από τις βιβλιοθήκες (πάρκα, πλατείες).
  • Υπολογιστές διαθέσιμοι για το κοινό με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.
  • Απασχόληση στο χώρο με επιτραπέζια παιχνίδια και X-BOX.

Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004677662224

Καρολίδου 14, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 55133
Email: danihlideiosl@gmail.com
Τηλέφωνο : 2310 456658

Log in to your account:

Don't have an account? Register here.